cover_img

10 kihagyhatatlan kalandpark

az LCF – Kids Club ajánlásával

10 kihagyhatatlan kalandpark

Kids Club nyelviskoláinkban sokszor beszélgetünk a szülőkkel arról, hogy merre mozdulnak ki a gyerkőcökkel úgy, hogy közben a család minden tagja jól is érzi magát. Ugyanis ha a gyermekünk boldog, akkor mi szülők is kellőképpen ki tudunk kapcsolódni. Ennek alapján összegyűjtöttünk nektek 10 tuti kalandparkot, amit mindenképp érdemes felkeresni, akár egy napos kirándulás keretében, vagy belföldi nyaralásunk alatt, ha épp a közelben tartózkodunk.

Dunántúlon fellelhető kalandparkok

Zobori Kalandozoo – Zalaszabar

Az élménypark már önmagában nagyon szép helyen, a Kis-Balatonnál, Zalakarostól 10 km-re található. Kültéri és beltéri játékokkal is rendelkezik. Találhatunk itt óriás csúszdákat, dodzsemeket, vizes játszóteret, kötélpályát és még rengeteg más játékot, sőt, állatsimogatót is.

Zobori kalandpark

Dínópark – Rezi

A dínópark Keszhelytől néhány km-re, Reziben található. A kalandpark 23 000 nm-en az ugráló vártól kezdve az akadálypályáig, sokféle játékkal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az élethű dínók pedig különösen hangulatossá varázsolják a helyet.

Dinopark Rezi

Katicatanya – Patza (Kaposvár mellett)

A télen – nyáron nyitva tartó élményközpont egy 12 hektáros területen fekszik Somogy megyében, a Zselic szívében. Tökéletes választás az aktív pihenésre vágyó családoknak, akik számos program (pl. kézműves foglalkozás, hagyományőrző program, természetismereti program stb) közül válogathatnak és nagyon sok játékot kipróbálhatnak. Jellegzetessége, hogy csak olyan attrakciókat fejleszt, amelyek nem fogyasztanak energiát, vagy ha igen akkor azt saját maguk állítják elő megújuló forrásból.

Katicatanya - Patza

Bobpálya – Visegrád

Ha Visegrádon és környékén kirándulunk épp, érdemes kipróbálni a bobozást. A bob pályák a Nagyvillám-Kilátó mellett találhatóak. Nagyon élvezetes szórakozást nyújt a család minden tagjának. Emellett a gyerekeket homokozó és csúszda is várja.

Bobpálya - Visegrád

Mecsextrém Park (Pécs)

A Pécs határában található Mecsextrém Park változatos játékokkal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Rengeteg játék áll a látogatók rendelkezésére, mint pl. csúszópálya, íjászat, mászófal, kalandvár, kötélpiramis, játszóház, gokartok, hinták, homokozó stb.

Mecsextrém Park

Holdfény Liget – Alpokalja Kalandpark – Gyöngyösfalu

A Holdfény Liget Kalandparkban található az ország legmagasabb mászófala, amely 16 m. Emellett rengeteg program várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Quadozhatunk, felülhetünk az erdei kisvasútra, végigsétálhatunk a 200 m hosszú, 18 különböző anyagból készült mezítlábas ösvényen, vízi buborékban kipróbálhatjuk a vízen járást a Liget taván. Ezen kívül még nagyon sok élmény várhat ránk, ha ellátogatunk a Szombathely közelében, Gyöngyösfalun található kalandparkba.

Holdfény Liget – Alpokalja Kalandpark – Gyöngyösfalu

Közel a magyar határhoz, Ausztriában

Family Park – Ausztria (Sopron közelében)

Soprontól nem messze, Ausztriában található a Family Park, amely egy óriási kalandpark 145 000 nm-en. Rengeteg játék áll rendelkezésre gyerekek és felnőttek részére egyaránt. Mindenképp érdemes egy egész napot rááldozni, mert nagyon sok időt vesz igénybe a terület bejárása és a sok-sok játék kipróbálása. Ebben a parkban találunk élmény- és vízi játszóteret, hatalmas csúszdákat, hullámvasutat és számtalan más, rendkívül szórakoztató játékot.

Family Park – Ausztria

Északi - Középhegység

Szilvásvárad Kalandpark

Ha az Északi-Középhegységben járunk, érdemes felkeresni Szilvásváradon a Kalanderdőt. Különféle nehézségű akadálypályákat találunk itt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Monsterrollerrel (amely 8 éves kortól használható) pedig felfedezhetjük a környék látnivalóit.

Szilvásvárad Kalandpark

Észak – Alföld

Mókuskaland Élménypark - Hajdúszoboszló

Gyermekeknek és felnőtteknek közös és önálló kikapcsolódási lehetőséget kínál a Hajdúszoboszlón található élménypark. A gyerekeket 10 akadályból összeállított, 85 méter hosszú gyermekpálya várja. A felnőttek pályája 150 méter hosszú, magassága 4.5 méter. Emellett pedig rendelkezésre áll még egy 9 akadályból álló csúszópálya is.

Mókuskaland Élménypark - Hajdúszoboszló

Kalandsziget – Tiszafüred

A kalandsziget tartalmas és aktív kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A Tisza-tó közepén, Tiszafüreden helyezkedik el. Találhatunk itt különféle akadálypályákat gyerekek és felnőttek részére egyaránt, illetve mászófalat és óriás csúszópályákat is. Emellett más programok is várják az ide látogatókat, mint pl. íjászat, tanösvény, továbbá rendelkezésre áll trambulin, játszótér, és minigolf is. Bármelyik kalandparkot is választjuk egy aktív, családi kikapcsolódásra, biztosak lehetünk abban, hogy felejthetetlen, örömteli élményekkel térhetünk majd haza.

Kalandsziget – Tiszafüred

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.