default picture

Blog

10 ötletes őszi játék kicsiknek és nagyoknak 10 ötletes őszi játék kicsiknek és nagyoknak

Neked mi jut eszedbe először az őszről? A töklámpások, a Halloween, vagy éppen a száraz falevelek? Mit szólnál hozzá, ha ezeket mind-mind belecsempésznénk különféle izgalmas játékokba, amit együtt élvezhetnél gyerkőceiddel és barátaikkal?

Olvass tovább
A Nagy Őszi Kalandok Kis Bakancslistája A Nagy Őszi Kalandok Kis Bakancslistája

A Kids Club megbízott Mókafelelősei, vagyis Jazz Maci és William Csiga segítségével összeállítottunk egy olyan listát, amelynek segítségével az év ezen szakasza ugyan olyan vidámmá tehető, mint bármelyik másik!

Olvass tovább
5 érv a babakori nyelvtanulás ellen, amivel kár foglalkoznod 5 érv a babakori nyelvtanulás ellen, amivel kár foglalkoznod

Pici a gyermeked és azon tipródsz vajon érdemes-e ilyen kicsi korban elkezdeni vele egy idegen nyelvet elsajátítani?

Olvass tovább
21 ok, amiért kisgyerekeket tanítani a legszebb hivatás a világon 21 ok, amiért kisgyerekeket tanítani a legszebb hivatás a világon

A gyerekek mindig valami újra tanítanak, megváltoztatják a szemléletedet, az értékrendedet. Csak egy ok a sok közül, amiért a tanári hivatás az egyik legszebb a világon.

Olvass tovább
Hogyan tanulnak idegennyelveket a babák? Hogyan tanulnak idegennyelveket a babák?

Meglepő, de a baba nyelvtanulás már az anyaméhben megkezdődik. Tudj meg többet, arról, hogy hogyan nevelhetsz kétnyelvű gyermeket cikkünkből.

Olvass tovább
Hasznos angol kifejezések a külföldi nyaraláshoz Hasznos angol kifejezések a külföldi nyaraláshoz

A külföldi nyaralás során rengeteg szituációban fontos a hasznos angol kifejezések ismerete. Íme néhány, amit a gyerekek is könnyen elsajátíthatnak.

Olvass tovább
10 inspiráló idézet nyelvtanulóknak 10 inspiráló idézet nyelvtanulóknak

Biztosan veled is előfordul, hogy egyik nap csak nyelvet tanulnál, másnap pedig a nyelvkönyv felé se néznél. Íme 10 inspiráló idézet nyelvtanulóknak.

Olvass tovább
10 nyelvtanulási tipp tiniknek 10 nyelvtanulási tipp tiniknek

Elkezdtél nyelvet tanulni, de nincs motivációd? Összegyűjtöttünk pár szuper ötletet, hogy a nyelvtanulás ne kötelezettség, hanem rutin legyen számodra! Íme, pár nyelvtanulási tipp tiniknek.

Olvass tovább
5+1 hagyományos angol étel, amit feltétlenül érdemes megkóstolni 5+1 hagyományos angol étel, amit feltétlenül érdemes megkóstolni

Sokan mondják, hogy nincs finom hagyományos angol étel, én viszont mindenképpen azt ajánlom, hogy amíg nem kóstolod meg, ne higgy senkinek!

Olvass tovább
Varázsold szórakoztatóvá a gyermekkori nyelvtanulást Varázsold szórakoztatóvá a gyermekkori nyelvtanulást

Varázsold szórakoztatóvá a gyermekkori nyelvtanulást! Íme 5+1 ötlet, melyek segítségével gyerkőcöd is biztosan imádni fogja az idegennyelvek elsajátítását.

Olvass tovább
Vakációra várva Vakációra várva

Lassan megkezdődik a visszaszámlálás: közeledik a VAKÁCIÓ! Íme, néhány szó és üzenet, melyet a VAKÁCIÓ betűi sugalltak, hogy könnyebben teljen ez a pár nap.

Olvass tovább
5 ötlet, hogyan tanuljunk felnőttként egy nyelvet 5 ötlet, hogyan tanuljunk felnőttként egy nyelvet

A gyerekeknek természetes képességük a nyelvelsajátítás, de te is képes vagy megtanulni felnőttként egy nyelvet. Íme 5 ötlet, ami megkönnyíti számodra ezt.

Olvass tovább
Hóhahó, angolozni vígan jó Hóhahó, angolozni vígan jó

Hogy miért érdemes az LCF Kids Clubnál angolozni a gyermekednek? A hangulat, a gyerek társaság, a mókás angol játékok, dalok nem csak egy idegen nyelvre tanítják meg, hanem a közösség formáló erejére, a barátságra, elfogadásra is.

Olvass tovább
Hogyan működik egy idegen nyelv elsajátítása a kisbabáknál? Hogyan működik egy idegen nyelv elsajátítása a kisbabáknál?

Minden Kids Club foglalkozás egy élmény, de talán a Baby Club órák azok, amelyek a legtöbb meglepetést képesek okozni. Ezek a picik hétről hétre ugrásszerűen képesek fejlődni és egyik csodát okozzák a másik után.

Olvass tovább
A Kids Club másik oldala: mit jelent franchise partnernek, tanárnak lenni a Kids Clubban? A Kids Club másik oldala: mit jelent franchise partnernek, tanárnak lenni a Kids Clubban?

Miért jó és érdemes nyelvtanárként vagy franchise partnerként csatlakozni a Kids Clubhoz? Mit biztosít partnerei számára a rendszer?

Olvass tovább
Újévi fogadalomtétel: segítem a gyermekemnek a korai nyelvelsajátítást Újévi fogadalomtétel: segítem a gyermekemnek a korai nyelvelsajátítást

A Kids Club-ba járó szülők már látják annak fontosságát, hogy gyermekük mihamarabb, lehetőleg még kicsi korban, anyanyelvén kívül megismerkedjen egy idegen nyelvvel is.

Olvass tovább
9 egyszerűen megvalósítható ötlet, ha gyerekekkel szilveszterezünk 9 egyszerűen megvalósítható ötlet, ha gyerekekkel szilveszterezünk

Szilveszter estéjén gyerekekkel nagyon lassan telik az idő. Az a célunk, hogy mindenki jól érezze magát. Íme pár gyerekekkel is könnyen megvalósítható ötlet!

Olvass tovább
3 egyszerű recept az utolsó pillanatra 3 egyszerű recept az utolsó pillanatra

Nagyban folyik a karácsonyi készülődés! Íme három kipróbált, szuper egyszerű, sütirecept,amelyeket a kiskamaszok akár önállóan is össze tudják állítani.

 

Olvass tovább
Karácsony kiskamaszokkal Karácsony kiskamaszokkal

Hogyan legyen a karácsonyi készülődés a kiskamaszok számára is élmény? Ebben a részben 3 szuper és egyszerű karácsonyi díszről olvashattok!

Olvass tovább
 3 játékos tipp, amellyel a gyerekeket is bevonhatjuk a karácsonyi nagytakarításba 3 játékos tipp, amellyel a gyerekeket is bevonhatjuk a karácsonyi nagytakarításba

A karácsonyi nagytakarítás is részét képezi az ünnepi készülődésnek. A kérdés csak az, hogy mikor és hogyan szorítsuk bele a zsúfolt mindennapokba úgy, hogy közben a gyerekekkel is foglalkozzunk?

Olvass tovább
Elf on the Shelf – 24 manó csínytevés Elf on the Shelf – 24 manó csínytevés

Hozzátok is eljött Mikulás manója, hogy segítse a karácsonyi készülődést?   Ha igen, íme 24 csíny, amivel jobb kedvre derítheti a családot

Olvass tovább
Elf on a Shelf Elf on a Shelf

Mint tudjátok, Mikulásnak a manók segítenek az ajándékok elkészítésében, ők figyelik, hogy jól viselkednek-e a kisgyerekek. Nem is lenne ebben semmi új, ha a kis manók egy ideje nem költöztek volna be a családok mindennapjaiba is.

Olvass tovább
30 karácsonyi családi film 30 karácsonyi családi film

Egy karácsonyi film a családdal az egyik legjobb időtöltés a hideg idő ellen. A meleg szobába bevackolva, nagyon jó ráhangolódás a szeretet ünnepére.

Olvass tovább
Karácsony tervezése kamaszokkal Karácsony tervezése kamaszokkal

Még csak november van, de azon gondolkodom, hogyan tudnám idén a karácsonyunkat a lányokkal igazán széppé, meghitté varázsolni.

Olvass tovább
Hogyan tudj meg a legtöbbet gyermeked nyelvtanulásáról? Hogyan tudj meg a legtöbbet gyermeked nyelvtanulásáról?

Ha a gyermekek nyelvtanulása felmerül, számos kérdés jut eszünkbe. Mikor érdemes elkezdeni? Egyéni vagy csoportos oktatásra írassam be?

Olvass tovább
 Hogyan ünnepeljük gyerekekkel a Halloween-t? Hogyan ünnepeljük gyerekekkel a Halloween-t?

Biztosan sokan ismeritek a Magyarországon is egyre népszerűbbé váló ünnepet, a Halloween-t. Íme néhány tipp, hogy hogyan ünnepeljétek itthon is az angliai gyerekek egyik kedvenc ünnepét.

Olvass tovább
7 dolog, amiért nyelvtanárként érdemes egy franchise rendszerhez csatlakoznod 7 dolog, amiért nyelvtanárként érdemes egy franchise rendszerhez csatlakoznod

Évek óta angolt tanítasz gyerekeknek, és szinte már mindent tudsz a korai nyelvoktatásról? Esetleg tanfolyamokat is vezetsz?

Olvass tovább
Nemzeti ünnep a családban Nemzeti ünnep a családban

Fontos-e, hogy nemzeti ünnepeinkről megemlékezzünk a családban? Egyáltalán van értelme egy kisgyermek számára Október 23.-ról beszélni? 

Olvass tovább
Miért és hogyan utazzunk Angliába kisgyerekekkel? Miért és hogyan utazzunk Angliába kisgyerekekkel?

Már biztosan gondoltál rá, hogy milyen jó is lenne elutazni Angliába, de bizonytalan vagy abban, hogy érdemes-e gyerekekkel egy ilyen messzi utat megtenni?

Olvass tovább
 Miért fontos, hogy már a nagyon pici gyermekek is segítsenek a házimunkákban? Miért fontos, hogy már a nagyon pici gyermekek is segítsenek a házimunkákban?

Sok szülőben felmerül a kérdés, hogy segítsen-e kisgyermeke a házi munkában vagy inkább csak játsszon. 

Olvass tovább
Mennyire legyen díszített a tanterem? Mennyire legyen díszített a tanterem?

Mennyire fontos a tanulás szempontjából a környezet? Milyen tanteremben tanul egy kisgyermek könnyebben és többet? Ha szépen dekorált és színes a tanterem, vagy ha csak minimális szemléltető eszközt lát maga körül?

Olvass tovább
Őszi ötletek a gyermekek játékos fejlesztéséhez Őszi ötletek a gyermekek játékos fejlesztéséhez

Albert Einstein szerint a játék a kutatás legmagasabb formája. Azon kívül, hogy a jobb agyféltekét is használjuk játék közben, ezáltal sokkal hatékonyabb maga a tanulás, más jelentősége is van.

Olvass tovább
5 tipp, hogy boldog és örömteli legyen az új tanéved 5 tipp, hogy boldog és örömteli legyen az új tanéved

Te hogy vágsz neki ennek a tanévnek, kedves olvasó? Bátor lendülettel vagy félelemmel telt szívvel? Nagy elhatározásokkal vagy “úgysem fogom tudni megcsinálni” gondolatokkal a fejedben? 

Olvass tovább
 Így lehet könnyebb az óvodai beszoktatás Így lehet könnyebb az óvodai beszoktatás

Csupán néhány hét, és véget ér a nyár. Sok család mindennapjai változnak meg hamarosan, hiszen megannyi apróság – köztük több kis angolosunk is – óvodás lesz. 

Olvass tovább
10 érdekesség az iskoláról a világ különböző tájairól 10 érdekesség az iskoláról a világ különböző tájairól

Vészesen közeleg az iskola, bár a boltok polcai között bóklászva, gyakran még döbbenettől üveges szemmel meredünk az iskolakezdési akciókra. 

Olvass tovább
Minden amit a fagyiról tudni érdemes Minden amit a fagyiról tudni érdemes

A fagylalt érdekes étel, mivel akkor is tudunk enni belőle, ha éppen már degeszre tömtük magunkat előtte valamivel. Meglehetősen nehéz olyan embert találni, aki ne szeretné a fagyit. Íme néhány érdekes, vicces, furcsa tény a fagyiról.

Olvass tovább
Így készíts nyári bakancslistát gyerekekkel! Így készíts nyári bakancslistát gyerekekkel!

Nyáron is tele van az élet csodás dolgokkal, tennivalókkal. Olyanokkal, amelyek remek közös élményeket adnak majd nekünk és gyermekeinknek is. Trendi kifejezéssel élve - elkészítjük magunknak a nyári bakancslistánkat.

Olvass tovább
5+1 mozgásos játékötlet esős vagy túl meleg napokra 5+1 mozgásos játékötlet esős vagy túl meleg napokra

Összegyűjtöttünk 5+1 mozgásos játékötletet, amelyekkel bent a szobában is át tudod mozgatni a gyerekeket, ha az időjárás nem alkalmas a kinti játékra, sétára vagy biciklizésre.

Olvass tovább
5 dolog, amire érdemes odafigyelned, ha gyermeked Angliába utazik nyelvet tanulni 5 dolog, amire érdemes odafigyelned, ha gyermeked Angliába utazik nyelvet tanulni

Egyre több gyermek és kamasz utazik Angliába nyelvet tanulni. Ilyenkor a legtöbb szülőben felmerül: Minden rendben lesz a gyermekemmel? Mit fog enni? Hogyan telnek majd a napjai?

Olvass tovább
Miért igyunk sokat nyáron? Miért igyunk sokat nyáron?

Nyári melegben könnyen elfeledkeznek a gyerekek a megfelelő vízmennyiség pótlásáról, pedig ennek óriási jelentősége van az egészségük szempontjából. 

Olvass tovább
 Gyermek nyelvoktatás, mint hobbi és hivatás Gyermek nyelvoktatás, mint hobbi és hivatás

Márk Sarolta vagyok – Kids Club klubvezető és függő. Amúgy éppen olyan negyvenes, családos nő vagyok, mint sokan közülünk. 

Olvass tovább
 Hogyan befolyásolják a szülői minták gyermekeink fejlődését? Hogyan befolyásolják a szülői minták gyermekeink fejlődését?

A gyerekek önkéntelenül, tudattalanul is másolják a szülői mintákat, szüleik viselkedésmódját, problémamegoldó készségét, hogy felnőttként mindezt hasznosíthassák. 

Olvass tovább
Mozgásban lévő gyermekek Mozgásban lévő gyermekek

A kicsi gyerekek szinte egész nap mozgásban vannak, de nem egyformán. Az egyik ide-oda rohangál. Ugrál, fejjel lefelé lóg a mászókáról, kúszik, mászik, mindent felfedez. 

Olvass tovább
Ádám, a Kids Club és a Bendegúz Angol verseny Ádám, a Kids Club és a Bendegúz Angol verseny

Balázs Ádám vagyok, idén a Bendegúz Tudásbajnokság országos döntőjében 9. helyezést értem el. Az angol tanulást még az óvodában kezdtem a Kids Club óráin Csohány Kati nénivel. 

Olvass tovább
5 +1 egyszerű, de nagyszerű ajándék apák napjára 5 +1 egyszerű, de nagyszerű ajándék apák napjára

Egyre többet hallani apukákról, akik GYES-en vannak a babával, apukákról, akik nélkül nem lenne a gyermekkor olyan szép és különleges, sőt, egy ajándék. 

Olvass tovább
 Apák napja a világban és nálunk Apák napja a világban és nálunk

Azt gondolhatjuk, hogy karácsony, vagy anyák napja környékén égnek leginkább a telefon vezetékek. De meglepő módon, telefonhívások tekintetében az egyik legforgalmasabb nap az apák napja.

Olvass tovább
Minden, amit szülőként a külföldi nyelvtanulásról tudni érdemes  Minden, amit szülőként a külföldi nyelvtanulásról tudni érdemes

Mi lehet az oka annak, hogy egyre többet hallani már akár kisgyermekkorban is a külföldi nyelvtanulásról? És hogyan működik egy ilyen tanfolyam/tábor? 

Olvass tovább
 Erre a 10 dologra figyelj, ha táborba készül a gyermeked! Erre a 10 dologra figyelj, ha táborba készül a gyermeked!

Hamarosan itt a nyári szünet az óvodákban és az iskolákban is, és szinte biztos, hogy kisgyermeked számára az egyik legjobb opció nyárra egy napközis tábor lesz. 

Olvass tovább
Királyok, sör, varrógépek és hamburger Királyok, sör, varrógépek és hamburger

Egyre több helyen találkozunk a franchise szóval, amiről a legtöbbünknek a McDonald’s jut eszébe. Benzinkutak, fodrászatok, gyorséttermek és kávézók mellett, nyelviskolaként mi is a franchise előnyeit élvezhetjük.

Olvass tovább
15 érv a gyermekkori nyelvelsajátítás mellett 15 érv a gyermekkori nyelvelsajátítás mellett

Ha esetleg ismersz olyat, akinek kételyei lennének, hogy valóban hatásos-e a kisgyermekkori nyelvtanulás, akkor az alábbi 15 érv között biztosan találni fogsz párat, amellyel őt is könnyen meggyőzheted az ellenkezőjéről!
 

Olvass tovább
Mikor ünneplik anyák napját a világban és hogyan alakult ki ez a szokás? Mikor ünneplik anyák napját a világban és hogyan alakult ki ez a szokás?

Már az óvodások is tudják, hogy május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük. Legalábbis Magyarországon. De vajon a többi országban mikor tartják ezt az ünnepet? És egyáltalán hogy alakult ki ez a szokás?

Olvass tovább
Eszméletlen-csokis kuglóf, amit ”gyerekjáték” elkészíteni Eszméletlen-csokis kuglóf, amit ”gyerekjáték” elkészíteni

Ez az a süti, ahol kimérünk, összeborogatunk mindent, megkavarjuk, és kész. Na, jó, azért a sütési időt ki kell várni, mielőtt megkóstolhatjuk. Kisgyerekekkel könnyedén elkészíthető.

Olvass tovább
 Miért és hogyan vigyázzunk a földünkre? Miért és hogyan vigyázzunk a földünkre?

Április 22-én ünnepeljük a Nemzetközi Föld Napját. A Föld Napja célja, hogy tiltakozó akciókkal hívja fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Olvass tovább
Kisgyerekek, okostelefonok és internet Kisgyerekek, okostelefonok és internet

Számítógép, laptop, tablet, telefon. Majdnem mindenkinek van. Mondhatni, mozdulni sem tudunk nélkülük. Mindenki használja, munkára, tanulásra, szórakozásra, vagy mindháromra. 

Olvass tovább
A zene csodálatos hatása a kisgyermekek fejlődésére A zene csodálatos hatása a kisgyermekek fejlődésére

Minden kultúrában énekeltek és énekelnek a kisbabáknak – dalolnak, dúdolnak, ringatnak. A zene erős hatással van a kisgyerekekre. Út a tanuláshoz és az önkifejezéshez.

Olvass tovább
Mi a drámapedagógia és miért fontos a nyelvoktatásban? Mi a drámapedagógia és miért fontos a nyelvoktatásban?

A drámapedagógia játékon keresztül formálja a személyiséget. Célja a kapcsolatteremtés, a kapcsolattartás és a közlés megkönnyítése. Játék által. 

Olvass tovább
Melyik az a húsvéti sütemény, amiért büntetés járt? Melyik az a húsvéti sütemény, amiért büntetés járt?

Te már hallottál a Hot Cross Bun-ról? Nem csoda, ha még nem, hiszen nálunk kevésbé ismert ez a fajta sütemény, ami édes kalácstésztából készül, telis-tele mazsolával.

Olvass tovább
10 ok, amiért kisgyerekekkel együtt sütni nem csak jó, hanem hasznos is! 10 ok, amiért kisgyerekekkel együtt sütni nem csak jó, hanem hasznos is!

A gyerekek természetüknél fogva kíváncsiak, és a szüleikkel szeretnének lenni. A sütés és a főzés kellemes időtöltés lehet az egész családnak. 

Olvass tovább
21 mód, ahogyan lelkiismeret furdalás nélkül kényeztetheted magad! 21 mód, ahogyan lelkiismeret furdalás nélkül kényeztetheted magad!

Nőnap van és te fáradtnak, lehangoltnak érzed magad? Jól esne kiszállni, megállítani a „gépezetet” legalább egy pár órára?

Olvass tovább
5 tipp, hogy könnyebben válassz nyári tábort a gyermekednek 5 tipp, hogy könnyebben válassz nyári tábort a gyermekednek

Bár még úgy tűnik, hogy messze van a nyár, én most mégis arra kérlek, hogy gondolkodj el egy pillanatra azon, hogy te hogyan fogod megoldani a gyermeked felügyeletét a nyári szünetben? 

Olvass tovább
Mi a Kids Club angol foglalkozások titkos receptje? Mi a Kids Club angol foglalkozások titkos receptje?

A recepthez végy egy szuper pedagógust, aki nagyon jól beszél angolul, szereti a gyerekeket és adj hozzá egy módszert, ízesítsd pár egzotikus, nem mindennapi fűszerrel, egészítsd ki néhány szuper eszközzel, majd adj hozzá egy két-titkos összetevőt, egy kis csapat vidám gyereket és már meg is van!

Olvass tovább
Valentin nap Valentin nap

Valentin nap a szerelmesek közkedvelt ünnepe a világban. A párok csokoládéval, ékszerrel, virággal ajándékozzák meg egymást, romantikus vacsorára mennek, és sokan ekkor kérik meg szívük választottja kezét. 

Olvass tovább
Hogyan és miért működik a játékos nyelvtanítás? Hogyan és miért működik a játékos nyelvtanítás?

Gyermekeink mindennapjainak egyik legfontosabb tevékenységét képezi a játék. Játék közben szinte észrevétlenül tanulnak és fejlődnek.

Olvass tovább
 3 tipp, hogy ünnepek után se jöjjenek a szürke hétköznapok 3 tipp, hogy ünnepek után se jöjjenek a szürke hétköznapok

A téli szünet után nehéz visszazökkeni a hétköznapokba a család minden tagjának.  Íme 3 ötlet,melyek család és munka mellett is megvalósíthatóak.

Olvass tovább
5 angol karácsonyi szokás, amit jó ha tudsz 5 angol karácsonyi szokás, amit jó ha tudsz

Egyre többen utaznak az ünnepekre Angliába a családtagjaikhoz, barátaikhoz vagy éppen angol vendéget várnak karácsonyra. Hogyan készüljünk, mire figyeljünk oda? 

Olvass tovább
Lelki útravaló az Ünnepek Ünnepére Lelki útravaló az Ünnepek Ünnepére

Közeledik a Karácsony, a család, a szeretet ünnepe, amelyet egy egész kultúra ünnepel. Gyermekeinknek ebben az időszakban érdemes többször is feleleveníteni a hozzá kapcsolódó bibliai történetet. 

Olvass tovább
Hogyan éljük meg az ünnepeket? Hogyan éljük meg az ünnepeket?

Az ünnepeket van, aki várja és van, aki menekül előle. Te a csodavárókhoz tartozol, vagy a „sok hűhó semmiért” ellenérzésűek csapatát erősíted?

Olvass tovább
Ingyenesen letölthető Kids Club adventi naptár képekkel Ingyenesen letölthető Kids Club adventi naptár képekkel

Szeretnétek egy saját készítésű Kids Clubos adventi naptárt? Ha igen, akkor nyomtassátok ki adventi naptárunkat a lenti képekre kattintva és készítsétek el a leírásunknak megfelelően!

Olvass tovább
Mikulás, Télapó, Santa Claus, Father Christmas, Weihnachtsmann vagy papa Noël ? Mikulás, Télapó, Santa Claus, Father Christmas, Weihnachtsmann vagy papa Noël ?

Mikulás, Télapó, Santa Claus, Father Christmas, Weihnachtsmann vagy papa Noël a világ minden táján ellátogat decemberben a gyerekekhez. Nálunk Mikulás december 6-án érkezik.

Olvass tovább
Hogyan hozzuk vissza a régi karácsonyok varázsát? Hogyan hozzuk vissza a régi karácsonyok varázsát?

Közeleg a karácsony és te már előre aggódsz, idegeskedsz, stresszeled magad: lesz-e elég időm, energiám, pénzem az ünnepre? Megint takaríthatok, pakolhatok, süthetek órákat, napokat egyedül.

Olvass tovább
Miért fontos és hogyan erősíthető a motiváció a kisgyermekkori nyelvtanulásban? Miért fontos és hogyan erősíthető a motiváció a kisgyermekkori nyelvtanulásban?

Bizonyára egyetértesz, hogy egy idegen nyelv elsajátításának a sikerességében óriási szerepe van a motivációnak. Mennyire szeretnénk egy nyelvet valóban megtanulni? Mennyire fontos számunkra, hogy azon az idegen nyelven jól beszéljünk? Milyen élményeink, érzéseink vannak az adott nyelvvel kapcsolatban? Mindez óriási befolyással van arra, hogy örömmel vagy sok-sok lemondás, szenvedés árán tanulunk-e.

Olvass tovább
15 könnyen elkészíthető gyermek jelmez Halloweenre 15 könnyen elkészíthető gyermek jelmez Halloweenre

Halloween partira készül a gyerkőc és nincs még jelmeze? Kevés az időd és nem vagy a kézműveskedés nagymestere? Semmi gond, válogatásunkban biztosan találsz majd olyan jelmezt, amit te is könnyen el tudsz készíteni! Gyermeked a party sztárja lesz, neked pedig sikerélményt nyújt majd, ha magad készítette jelmezbe öltöztetheted!

Olvass tovább
 9 egyszerű party játék Halloween-re 9 egyszerű party játék Halloween-re

Közeleg a Halloween és partyt tervezel? Vagy mostanában lesz a gyermeked szülinapja? Egy Halloween partin garantált a vidámság! Halloween arra is jó alkalmat biztosít, ha egy különleges napot szeretnél eltölteni a családdal! A lakást boszorkányokkal, szellemekkel, denevérekkel, fekete macskákkal díszítheted, a családdal pedig töklámpást faraghattok és eljátszhattok pár különlegesen vidám játékot! Ezekkel a játékokkal valóban egyszerű dolgod lesz, mert nem igényelnek túl nagy előkészületet, mégis kicsik és nagyok egyaránt élvezni fogják!

Olvass tovább
25 őszi ötlet gyerekekkel 25 őszi ötlet gyerekekkel

Az ősz az egyik legszínesebb évszakunk, a legkülönbözőbb időjárások váltakozásával. Élvezzétek ki gyermekeddel ezt a különleges évszakot, töltődjetek napsütéssel, vitaminnal és színesítsétek az otthonotokat, még mielőtt beállna a hideg, szürke tél! Ebben az évszakban a természet a legszebb színekkel varázsol el bennünket! Egy séta közben vagy az ablakból kinézve a világossárgától a piroson át, a barna minden árnyalatáig megtaláljuk a színeket, itt-ott még sokszínű zöldekkel kiegészítve, gyönyörködteti szemünket a természet.

Olvass tovább
Ovi, suli után még angolra is járni? Ovi, suli után még angolra is járni?

Vészesen közeleg az ősz és ezzel együtt jön az ovi- ill. sulikezdés. Sokan már biztosan elkezdtetek gondolkodni azon, hogy milyen foglalkozásra vigyétek óvoda, valamint iskola után a gyerkőcöket. Van, aki úgy gondolja, hogy a délután legyen szabad, pihenjen a gyerek, lefáradt már napközben, így inkább nem viszi sehová. A többség viszont mindenképp keresne a lurkónak valami elfoglaltságot még délutánra. Jó lenne angolra járni, vagy sportolni valamit és még a zeneiskolába is szuper lenne eljutni. De mégis milyen program lenne a megfelelő a délutáni órákban?

Olvass tovább
Nyelviskola indítása 3 lépésben, 3 hét alatt Nyelviskola indítása 3 lépésben, 3 hét alatt

Jó lenne ezt a szeptembert már úgy kezdened, hogy van egy saját nyelviskolád, nyelvstúdiód vagy nyelvi kuckód? Jó érzés lenne, ha lenne egy olyan vállalkozásod, amelyben végre a magad gazdája lennél, miközben azt teszed, amihez a legjobban értesz, amiben a legjobban hiszel? Most esetleg azt gondolod, hogy igen, valóban jó lenne, de nagyon gyorsan telik a nyári szünet, már augusztus van, és erre nincs már elegendő idő a tanévkezdés előtt. Vagy esetleg az anyagiak aggasztanak, hiszen olyan sok pénzbe kerül mindez. És ha én azt mondom, hogy nincs későn és nem is kerül sokba?

Olvass tovább
3 fontos szabály, hogy a strandolás ne szomorúsággal végződjön 3 fontos szabály, hogy a strandolás ne szomorúsággal végződjön

A nyárban az egyik legjobb dolog az, hogy sok időt tölthetünk a strandon és így a nagy melegben felfrissülhetünk egy kicsit. A strandolás igazán jó kikapcsolódás az egész családnak, azonban a gondtalan fürdőzés érdekében nem árt néhány szabályt betartani!

Olvass tovább
Gyerekekkel örök élmény a nyár Gyerekekkel örök élmény a nyár

Itt a nyári szabadságok ideje, amikor sok család útra kel, hogy kipihenjék magukat és közösen eltöltött minőségi idővel, szép élményekkel feltöltődve készüljenek fel az őszre és a hosszú, hideg télre. Lehet az csak egy-egy nap a közeli vízparton, vagy egy hosszabb külföldi nyaralás, a legfontosabb, hogy a család minden tagja számára öröm forrása legyen!

Olvass tovább
7 + 1 tipp, hogy a nyaralás gyerekekkel a szülőknek is igazi kikapcsolódás legyen! 7 + 1 tipp, hogy a nyaralás gyerekekkel a szülőknek is igazi kikapcsolódás legyen!

Nyaralni mentek a gyerkőcökkel? Már előre féltek attól, hogy így a nyaralásotok egyáltalán nem a pihenésről szól majd? Íme, néhány tipp ahhoz, hogy nagyobb konfliktusok nélkül, nyugodtabban nyaralhasson az egész család!

Olvass tovább
Vállalkozási ötletet keresel? Vállalkozási ötletet keresel?

Lehet, hogy az életednek egy olyan szakaszában vagy, amikor a régi már nem az igazi, de még nem tudod, hogy milyen irányban lenne érdemes elindulnod. Esetleg azon gondolkodsz, hogy jó lenne változtatni, kipróbálni valami újat? Olyasmivel szeretnél foglalkozni, amivel segíthetsz másoknak és a befektetésed is gyorsan megtérül?

Olvass tovább
7 jó tanács, ha Kids Club napközis táborba készüls 7 jó tanács, ha Kids Club napközis táborba készüls

A Kids Club táborokban igazán vidáman és jókedvűen angolozunk, és nagyon sokat játszunk. Ahhoz, hogy a tábor a jó hangulat mellett is hatékony legyen, vannak bizonyos szabályok, amelyeket mindenkinek be kell tartania. Figyelj mindig oda arra, amit a tanáraid mondanak!

Olvass tovább
5 klassz, házilag könnyedén elkészíthető benti játék 5 klassz, házilag könnyedén elkészíthető benti játék

Ti is többször tapasztaltátok már, hogy a gyerkőc a méregdrága játékokat hamar megunja, aztán félredobja? Az egyszerűbb, olcsóbb, esetleg házilag elkészített játékait pedig képes újra és újra előszedni és hosszabb időn keresztül játszani velük? Ráadásul, ha együtt készítünk el egy-egy klassz játékot szinte fillérekből, és mi magunk is beszállunk a játékba, az biztos, hogy toplistás lesz gyermekünk játékarzenáljában!

Olvass tovább
13 tipp, hogy a játék öröm és felszabadító legyen a gyerekeknek és a szülőknek is 13 tipp, hogy a játék öröm és felszabadító legyen a gyerekeknek és a szülőknek is

Ma, amikor rengeteget lehet hallani, olvasni arról, mennyire fontos és fejlesztő hatású a játék, mi a Kids Club tanfolyamokon és a táborokban azt tapasztaljuk, hogy egyre kevesebb kisgyerek tud játszani. Az óvodásokat meg kell tanítanunk csapatban, együttműködve dolgozni. Sokan nem tudják elviselni, ha egy játékban nem ők a győztesek. Ingerültek és hisztisek lesznek, ha ki kell vágni valamit vagy nem úgy sikerül a hajtogatás, ahogyan szeretnék, és ennyi már elég is ahhoz, hogy ne is akarjanak részt venni a feladatban. Vajon mi lehet ennek az oka?

Olvass tovább
 13 tipp a túlzott stressz és a kiégés ellen 13 tipp a túlzott stressz és a kiégés ellen

A kiégés veszélye szinte mindenkit fenyeget, de azokat, akik napi szinten emberekkel foglalkoznak, így a pedagógusokat is, különösen. A jó pedagógus a személyiségével és a hozzáállásával is tanít, hiszen a téma iránti szeretete, lelkesedése átragad a gyerekekre, akik így örömmel és könnyebben tanulják azt.

Olvass tovább
5 leggyakoribb tévhit vállalkozás indításával kapcsolatban 5 leggyakoribb tévhit vállalkozás indításával kapcsolatban

Ha esetleg gondolkodtál már vállalkozás indításán, de nem mertél belevágni, akkor bizonyára találkoztál több olyan érvvel, amely a vállalkozás ellen szólt. Általában olyan emberektől hallod, akik nem vállalkozók, vagy ha igen, akkor nem sikeresek a területükön. Akár baráti féltékenység is meghúzódhat a háttérben: mi lesz, ha neked sikerül az, amit ők soha nem mertek bevállalni?

Olvass tovább
5 különleges gyerekbarát nyaralóhely belföldön az LCF Kids Club ajánlásával 5 különleges gyerekbarát nyaralóhely belföldön az LCF Kids Club ajánlásával

Szeretnél te is kicsit nyaralni és kikapcsolódni, de attól tartasz, hogy gyerkőcökkel ez úgysem valósulhat meg? Ebben az esetben jó hírünk van számodra! Egyre több belföldi szálláshely található, ahol gondolnak a kisgyermekes családokra is, így arra, hogy a gyerekek mellett a szülőknek is igazi kikapcsolódás legyen a nyaralás.

Olvass tovább
Angolt tanítanál kisgyerekeknek? Angolt tanítanál kisgyerekeknek?

Tanfolyamainkat már közel 25 éve szervezzük Magyarországon, így óriási tapasztalattal rendelkezünk, nem csak a tanfolyamok vezetésében, hanem a szervezésben is. Pedagógusként két módon csatlakozhatsz hozzánk: franchise partnerként vagy pedig egy működő franchise egységünkhöz nyelvtanárként.

Olvass tovább
Nyelvtanulás és nyelvtanítás, mint egy életre szóló hobbi Nyelvtanulás és nyelvtanítás, mint egy életre szóló hobbi

Ahhoz hogy lelkileg erősek és egészségesek legyünk három „lábon” kell állnunk: egyik láb a családunk/barátaink, másik a munkánk, és a harmadik a hobbink. Úgy a legegyszerűbb, ha a lelki egyensúlyunkat egy háromlábú székként képzeljük el. Bármelyik lába is hiányzik, már nem áll stabilan.

Olvass tovább
Mit jelnet anyának lenni? Mit jelnet anyának lenni?

Anyának lenni rendkívül nehéz és felelősségteljes, de egyben a legcsodálatosabb küldetés is a világon. A legfantasztikusabb érzés, amit egy nő megélhet az élete során. Ezt minden anyuka tudja és érzi, s gyermeke megszületése után nap, mint nap át is éli.

Olvass tovább
10 kihagyhatatlan kalandpark 10 kihagyhatatlan kalandpark

Kids Club nyelviskoláinkban sokszor beszélgetünk a szülőkkel arról, hogy merre mozdulnak ki a gyerkőcökkel úgy, hogy közben a család minden tagja jól is érzi magát. Ugyanis ha a gyermekünk boldog, akkor mi szülők is kellőképpen ki tudunk kapcsolódni.

Olvass tovább
A színek jelentése A színek jelentése

Mindannyian tudjuk, de ha nem is annyira tudatos, akkor nap, mint nap érezhetjük, hogy a színek milyen nagy szerepet töltenek be az életünkben. Nagyon jól tükrözik érzéseinket, továbbá hatással vannak hangulatunkra és közérzetünkre egyaránt. Színek vesznek bennünket körbe mindenhol, a lakásban és kint a szabadban egyaránt.

Olvass tovább
Hogyan neveljünk önálló gyermeket? Hogyan neveljünk önálló gyermeket?

Amikor megszületik szemünk fénye, ösztönösen gondoskodni kezdünk róla, hisz kisbaba korában teljes mértékben ránk van utalva, maximális törődést és ellátást igényel. Megnyugtatjuk ha sír, etetjük, öltöztetjük, megfürdetjük. A gyermekünkről való gondoskodás teljesen természetessé válik számunkra. Ahogy múlik az idő, úgy lesz képes a csemeténk egyre több mindent egyedül elvégezni. Eljön az idő, amikor egyedül szeretné felhúzni a kis cipőcskéjét vagy becipzárazni a kabátját. Egyre többször halljuk tőle, hogy „majd én egyedül”. A későbbiekben, ahogy cseperedik gyermekünk, egyre nagyobb teret szeretne nyerni az önállóság terén.

Olvass tovább
5 szuper angolos játékötlet húsvétra 5 szuper angolos játékötlet húsvétra

Mindjárt itt a húsvét, amikor együtt ünnepelhet a család, illetve rokonság apraja-nagyja, és szervezhetjük a közös programokat. Biztosan ti is átgondoltátok már, hogy mi legyen a húsvéti menü, mikor mentek rokonlátogatóba, vagy fogadtok vendégeket és egy kis dekorációval hogyan varázsolhatjátok hangulatosabbá az otthonotokat.

Olvass tovább
Kikapcsolódás kisgyermekes anyukáknak Kikapcsolódás kisgyermekes anyukáknak

Úgy érzed, hogy fáradtabb vagy, mint egy hajnalig tartó buli után voltál megboldogult lánykorodban? A 15 perces forró fürdőt egy komplett wellness szolgáltatásnak éled meg? Már az is feldob, ha elintézhetsz egy átlagos, unalmas bevásárlást egyedül?

Olvass tovább
5 húsvéti érdekesség 5 húsvéti érdekesség

Bizonyára nagyon sokan vártuk a tavaszt, hisz beköszöntött a szép idő, és az egyre több napsütés hatására biztosan a kedvünk is sokkal jobb már. Erről az évszakról talán sokunknak eszébe jut legszebb tavaszi ünnepünk, a húsvét is.

Olvass tovább
Hogyan adoptálta a világ a magyar Kids Club nyári tábor modelljét Hogyan adoptálta a világ a magyar Kids Club nyári tábor modelljét

Amikor 1993-ban elindítottuk Magyarországon az LCF Kids Clubot, nyárra még nem táborokat hirdettünk, hanem egyhetes angol tanfolyamokat. A jelenlegi Kids Club nyári tábor még csak álom volt. Az Angliából érkezett program fantasztikus volt, kifejezetten nyári témák, nyaralás, utazás, így a résztvevők és mi is nagyon élveztük.

Olvass tovább
9 ötlet vállalkozáshoz kisgyermekes anyukáknak 9 ötlet vállalkozáshoz kisgyermekes anyukáknak

Ha van saját gyermeked vagy pedagógus vagy, akkor mindenképpen érdemes valami olyan ötlet után nézni, ami kisgyerekekhez, anyukákhoz kapcsolódik. Persze nem elég, hogy jó legyen az ötlet, az is nagyon fontos, hogy egyedi legyél, más mint a többi vállalkozó, aki hasonló dologgal foglalkozik.

Olvass tovább
Hova tegyem a gyereket nyáron? Hova tegyem a gyereket nyáron?

Mint a legtöbb szülő, te is ezen töröd fejed, hogy nyakadon a nyári szünet, mi legyen a gyerekkel? Az iskolai nyári szünet mellett az óvodák is pár hétre bezárnak, s talán mindannyiunk tapasztalata, hogy lelkes és „bevethető” nagyszülők híján az összevont csoportok egy idegen óvodában nem kívánt kihívások elé állíthatnak bennünket és a gyermekeinket egyaránt.

Olvass tovább
Miért járnak egyre többen zöld ruhában március 17-én? Miért járnak egyre többen zöld ruhában március 17-én?

Március 17-ét, Szent Patrik halálának napját, világ-szerte megünneplik. Ilyenkor az az emberek ír ételeket és italokat esznek, amelyeket sokszor ételfestékkel zöldre festenek, lóherét tűznek a ruhájukra, Leprechaun” kalapot húznak a fejükre és sokan teljesen zöldbe öltöznek.

Olvass tovább
Palacsinta Nap Palacsinta Nap

Hamvazószerda előtti napon Anglia szerte rendezik meg a palacsintához kapcsolódó rendezvényeket. Szinte mindenki palacsintát süt vagy eszik, olyannyira, hogy ennnek a napnak még a neve is az, hogy Palacsinta Kedd vagy Palacsinta Nap. Angolul pedig: Pancake Tuesday, Pancake Day, bár a Shrove Tuesday-t is használják (ami a mi húshagyó keddünk). Ha már ennyire fontos ez a nap, összegyűjtöttük a hozzá kapcsolódó szokásokat, hagyományokat.

Olvass tovább
 Ezt az 5 szabályt ismerned kell a kisgyerekek nyelvtanításához Ezt az 5 szabályt ismerned kell a kisgyerekek nyelvtanításához

A korai nyelvelsajátítás egyik sarkalatos pontja, hogy a picik minél korábban elkezdjenek ismerkedni az idegen nyelv hangzásaival. Bár ez így nagyon egyszerűnek hangzik, nyelvtanárként nincs könnyű dolgod, ha szervezett formában, tanfolyam jelleggel szeretnél foglalkozni kisgyerekekkel.

Olvass tovább
 5 kérdés, amelyből kiderül, hogy érdemes-e egy franchise rendszerhez csatlakoznod 5 kérdés, amelyből kiderül, hogy érdemes-e egy franchise rendszerhez csatlakoznod

Több oka is van annak, amiért az emberek megvásárolnak egy franchise jogot. Vannak, akik mindig is érdeklődtek egy bizonyos terület iránt és magabiztosabbak, ha már egy kipróbált és működőképes rendszer áll mögöttük. Másoknak egy bizonyos márka tetszik meg, és olyanok is vannak, akik jó befektetést látnak egy olyan rendszer elindításában, amely még nincs a területükön.

Olvass tovább
13 tévhit a franchise modellről 13 tévhit a franchise modellről

A franchise rendszerek kiváló lehetőséget biztosítanak a vállalkozásra, főként azok számára, akik még újak a vállalkozók világában. Egy ilyen rendszer üzemeltetése nagyon jó alternatívát biztosíthat egy főállással szemben is, főként azok számára, akik még korábban nem vállalkoztak.

Olvass tovább
Nincs vállalkozói ismereted? Nincs vállalkozói ismereted?

Bármerre is járunk a világban, egyre több és több franchise rendszerrel találkozunk. Sokszor nem is tudjuk, hogy a sarki kisbolt vagy a kedvenc fodrászatunk franchise formában működik, csak azt, hogy már sok helyen találkoztunk a logóval, arculattal.

Olvass tovább
 Valójában mikor is van farsang és mi az a farsang farka? Valójában mikor is van farsang és mi az a farsang farka?

A farsangról legtöbbünknek a farsangi bál és az a mennyei szalagos fánk jut eszébe. Gyerkőceinknek lázasan keressük ilyenkor a farsangi jelmezeket, aminek a beszerzése vagy elkészítése olykor komoly kihívást jelent, főleg, ha csemeténknek speciális igényei merülnek fel a beöltözéssel kapcsolatosan. Ha már ennyit készülünk a farsangra, talán többünket érdekel, hogy mégis milyen hagyományai vannak ennek az időszaknak.

Olvass tovább
 5 tipp, hogy a szürke hétköznapokban sem múljon el az ünnepi varázslat 5 tipp, hogy a szürke hétköznapokban sem múljon el az ünnepi varázslat

A karácsonyi ünnepek, ill. a szilveszter legtöbbünk számára varázslatossá, mozgalmassá teszik az év végét és egyúttal rendkívül gyorsan el is múlik ez az időszak. Átlépve az újévbe, talán kicsit hosszúnak, egyhangúnak tűnhet a tél, hisz a java még hátravan. Kiköltekeztük magunkat, nincs már az a nagy pörgés, mint az ünnepekre való készülődés alatt volt.

Olvass tovább
Thanksgiving Day Thanksgiving Day

A sok finomságtól roskadozó asztalok, a sütőben óriási pulyka, meghitt családi – baráti hangulat… ki ne látott volna már Hálaadásnapi ünneplést az amerikai filmekben? Arra a kérdésre viszont, hogy pontosan mit ünnepelnek ilyenkor és hogy ez az ünnep miért fontosabb számukra még szinte a karácsonynál is, csak kevesen tudjuk a választ. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb Hálaadás nappal kapcsolatos „tudnivalókat”.

Olvass tovább
3 tipp gyermekeink immunrendszerének erősítéséhez 3 tipp gyermekeink immunrendszerének erősítéséhez

Bár október elejét írunk és eddig még igazán jó időben lehetett részünk, a hűvös reggelek és esték egy ideje jelzik nekünk, hogy bizony itt van az ősz. Emellett elkezdődött a bölcsi, ovi, ill. suli, és mint tudjuk, a közösségi élet velejárója a vírusok terjedése is, így egyre több család életébe köszöntenek be a különféle, nem várt betegségek. Ezt Kids Club nyelviskoláinkban is tapasztaljuk, hiszen alig kezdődtek el a tanfolyamaink és máris egyre többször előfordul, hogy egy-egy kisgyerek megbetegszik, és nem tud jönni a foglalkozásra sem. Hogyan erősíthetjük gyermekeink és a család immunrendszerét?

Olvass tovább
Hogyan szoktassuk hozzá gyermekeinket a rendrakáshoz? Hogyan szoktassuk hozzá gyermekeinket a rendrakáshoz?

Most, hogy beköszöntött az esősebb, hidegebb idő, a gyerekek több időt töltenek el a lakásban és ezzel együtt szobájukban is. Ilyenkor pedig a játék helyszínén pillanatok alatt ki is alakul egy hatalmas nagy káosz, amelynek a megszüntetése nem egyszerű feladat. Hogyan érjük el, hogy gyermekeink elpakolják maguk után a sok játékot? Ebben szeretnénk néhány ötletet adni.

Olvass tovább
Nyelvelsajátítás kisgyermekkorban Nyelvelsajátítás kisgyermekkorban

Szeretnétek, ha gyermeketek már egészen kicsi korban megismerkedne egy idegen nyelvvel? Hogyan induljatok el az előszörre esetleg túl rögösnek látszó úton? Segítségül összefoglaltuk, hogy mire érdemes odafigyelnetek, milyen szempontokat célszerű figyelembe vennetek, ha bevezetnétek gyermeketek mindennapjaiba a nyelvtanulást.

Olvass tovább
Hasznos tanácsok Hasznos tanácsok

Mostanra már országszerte elindultak Kids Club nyelvi foglalkozásaink, amelyeken a gyermekek örömmel vesznek részt, hisz hétről – hétre remek hangulatban, folyamatosan fejlődnek, új élményekkel gazdagodnak. Mindannyian tudjuk, hogy gyermekeink akkor érzik magukat biztonságban és ezáltal úgy válnak kiegyensúlyozottá, ha felépítünk nekik egy könnyen betartható keret- és szabályrendszert. A Kids Club Nyelviskolákban is vannak keretek, ill. szabályok, amelyek csakis a gyermekek érdekeit szolgálják.

Olvass tovább
Halloween Halloween

Egy idegen nyelv oktatásakor mindenképpen fontosnak tartjuk az adott nyelvhez fűződő kultúrát, szokásokat, irodalmat, zenét, képzőművészetet, történelmet is megismertetni a tanulókkal, természetesen mindig az életkorukhoz és nyelvtudásukhoz igazodva.

Olvass tovább
 Első osztályosok leszünk! – I. rész Első osztályosok leszünk! – I. rész

Idén is sok kisgyermek várja lázasan a szeptembert, hogy végre iskolás legyen! Nagy változást jelent ez sok család életében, hisz rengeteg új kihívás vár az első osztályos csemetékre és velük együtt természetesen a szülőkre is. Míg az óvodában a legfontosabb nevelési elv, hogy mindent játékosan csináljanak a gyerekek és szinte csak akkor, ha kedvük van hozzá, a legtöbb iskolában már első osztályban végig kell ülniük a 45 perces órákat, nincs délutáni alvás, viszont van házi feladat, árgus szemekkel figyelik a gyerekek teljesítményét, magatartását.

Olvass tovább
 Első osztályosok leszünk! – II. rész Első osztályosok leszünk! – II. rész

Már csak néhány nap választ el minket attól, hogy megnyíljanak az iskolák kapui a gyermekek előtt. Talán mindenkinek sikerült lelkiekben is ráhangolódni a sulikezdésre és beszereztünk minden eszközt is, amire gyermekünknek szüksége lesz a tanév során. Ígéretünkhöz híven, folytatjuk iskolás cikkünket, amelyben már konkrétan az iskolai élettel kapcsolatosan írunk hasznos tanácsokat.

Olvass tovább
Gyerek nyelvtanfolyamra iratkozás előtt miért fontos részt venni egy próbaórán? Gyerek nyelvtanfolyamra iratkozás előtt miért fontos részt venni egy próbaórán?

A gyerek nyelvoktatás, ha egyszerűnek is tűnik, valójában rendkívül kényes terület, hiszen a tét nem kevesebb, mint a gyermek nyelvtanulás iránti attitűdje. Ha megszereti, a későbbiekben minden lehetőséget ki fog használni arra, hogy tanuljon, gyakoroljon, tulajdonképpen olyan lesz számára a nyelv tanulása, mint egy hobby.

 

Olvass tovább
Miért fontos a gyerekek életében a napirend? Miért fontos a gyerekek életében a napirend?

Talán felnőttként már magunkon is megtapasztaltuk, hogy ha előre kialakítjuk napi, heti teendőinket, sokkal egyszerűbben tudjuk tartani magunkat céljaink eléréséhez, kiszámíthatóbbá válik az életünk. Így működik ez a gyerkőcöknél is, annyi különbséggel, hogy ők még nem tudják maguk kialakítani a megfelelő napirendet, nekünk kell ebben segítenünk.

Olvass tovább
Miért tanuljon a gyerek már pici kortól idegen nyelvet? Miért tanuljon a gyerek már pici kortól idegen nyelvet?

Becsöngettek újra és ismét sok százezer gyerek kezdte meg a tanulmányait az ovikban és iskolákban is. A legtöbb szülő – talán saját gyerekkorából kiindulva – már gondoskodik arról is, hogy óvodába induló csemetéje is tanuljon idegen nyelveket. Ezt a kérdést jártuk körbe: vajon a szülők teljesítmény-kényszere áll a háttérben, vagy a tipikus „ha-én-nem-tanulhattam-a-gyerekem-majd-él-a-lehetőséggel” a motiváció, vagy létezik egy teljesen más ok is? Miért tanuljon már pici korban nyelveket a gyerek?

Olvass tovább
Hogyan csaljuk ki a szobából a gyerekeket? Hogyan csaljuk ki a szobából a gyerekeket?

A mai modern világunkban egyre nehezebb elcsalni a gyerekeket a TV és a számítógép elől. A rengeteg, szebbnél-szebb grafikával, animációval készült mese és számítógépes játék maximálisan leköti minden figyelmüket. Kis mértékben nyugodtan engedhetjük csemetéinket a modern technikával ismerkedni, foglalatoskodni, mégis fontos hogy ki tudjuk őket vinni a levegőre, ahol kisbarátaikkal vagy a családdal tölthetik az időt.

Olvass tovább
7 tipp, hogy gyermeked örömmel fogyasszon gyümölcsöket és zöldségeket 7 tipp, hogy gyermeked örömmel fogyasszon gyümölcsöket és zöldségeket

 

Így a nyár derekán járva folyamatosan érnek be a finom, zamatos gyümölcsök és zöldségek, azonban időnként előfordulhat, hogy gyermekünk mellőzni szeretné étrendjéből ezeket a finomságokat… Vajon mit tegyünk ilyenkor?

Olvass tovább
 Háziállatot szeretne gyermekünk? Háziállatot szeretne gyermekünk?

A kisgyerekek számára nagyon fontosak az állatok, ezért szeretik az állatos meséket, a kis plüss állatokat, Kids Club angol tanfolyamainkon is William Csiga és Jazz Maci a népszerű „sztárok”. A karácsonyfa alatt is szinte mindig van egy-egy kis plüss állat. Egy idő után azonban már nem elégítik ki őket a plüss barátok, minden gyerkőc életében elérkezik a pillanat, amikor előhozakodik a nagy kéréssel: Anya, Apa, szeretnék egy kutyát, macskát, nyuszit stb! Felkészültetek egy házi kedvenc befogadására? Vagy még nem? Ezzel kapcsolatosan osztunk meg most Veletek néhány hasznos tippet.

Olvass tovább
Óvodába indulunk Óvodába indulunk

Hamarosan vége a nyárnak és ezzel sok kisgyermek életében nagy változás következik be: belecsöppennek az ovis életbe. Új környezet, új társaság, amihez idő kell, míg hozzászoknak és megszeretik. (Főleg, ha nem járt a csemeténk napközibe vagy bölcsődébe.) Hogy minél zökkenő mentesebben vegyük az akadályokat, érdemes már előtte lelkileg is felkészíteni gyermekünket és természetesen magunkat is a változásra. Segítségként összegyűjtöttük, hogy mire érdemes odafigyelni az óvoda megkezdésekor!

Olvass tovább
Karácsonyi készülődés Karácsonyi készülődés

Felgyorsult világunkban az idő is velünk együtt rohan, észre sem vesszük és máris itt a karácsony! Cikkünkkel abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy ebben a nagy rohanásban ne túléljük a karácsonyt, hanem örömmel megéljük és szeretteinkkel együtt nyugodtan, békésen ünnepelhessünk.

Olvass tovább
Miért fontosak a mesék a gyermekek számára? Miért fontosak a mesék a gyermekek számára?

Szinte nincs olyan kisgyerek, aki ne szeretné a meséket. Vannak vidám vagy szomorú mesék, okosítóak és olyanok is amelyek meggyógyítják a lelkünket. Sőt olyan mesék is vannak, amelyeket „csak úgy” jó elolvasni, még akár felnőttként is.

Olvass tovább
 5 tipp, hogy gyorsabban teljen a hosszú utazás gyerekekkel 5 tipp, hogy gyorsabban teljen a hosszú utazás gyerekekkel

Egy hosszabb autós utazás gyerekekkel, sok szülő számára okoz fejfájást, hiszen már előre fél, hogy vajon hogyan vészeli ezt át az örökmozgó csemetéje. 

Olvass tovább
Hogyan tanulnak angolul a gyerekek Hogyan tanulnak angolul a gyerekek

A gyermekek nyelvoktatása során alapelvünk, hogy a csemeték vidáman, élményszerűen, hatékonyan és egyben az adott életkornak megfelelően sajátítsák el az angol nyelvet. A világszerte bevált és elismert módszerünkkel már több mint 20 éve Magyarországon is jelen vagyunk, így elmondhatjuk, hogy óriási tapasztalatunknak köszönhetően a gyerek nyelvoktatás szakértői vagyunk.

Olvass tovább
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.