3 tipp gyermekeink immunrendszerének erősítéséhez

3 tipp gyermekeink immunrendszerének erősítéséhez

3 tipp gyermekeink immunrendszerének erősítéséhez

Hogyan erősíthetjük gyermekeink (és természetesen a saját) immunrendszerünket?

Mit tegyünk, hogy ellenállóbbá tegyük gyermekeink szervezetét a vírusok ellen? 

 

Bár október elejét írunk és eddig még igazán jó időben lehetett részünk, a hűvös reggelek és esték egy ideje jelzik nekünk, hogy bizony itt van az ősz.

 

Emellett elkezdődött a bölcsi, ovi, ill. suli, és mint tudjuk, a közösségi élet velejárója a vírusok terjedése is, így egyre több család életébe köszöntenek be a különféle, nem várt betegségek. Ezt Kids Club nyelviskoláinkban is tapasztaljuk, hiszen alig kezdődtek el a tanfolyamaink és máris egyre többször előfordul, hogy egy-egy kisgyerek megbetegszik, és nem tud jönni a foglalkozásra sem.  Hogyan erősíthetjük gyermekeink és a család immunrendszerét?

 

1. Együnk sok vitamint

 

Most még kedvünkre válogathatunk a vitaminokkal teli, friss gyümölcsök között. Megérett a barack, alma, körte, szilva, szőlő, érdemes minél többet fogyasztani belőlük. Emellett pedig kezdjünk el vitaminkészítményeket szedni. Bár még sokat süt a nap, már megelőzés jelleggel is itt az idő újra elkezdeni D vitamint szednünk, emellett pedig a C vitaminról se feledkezzünk meg. Sokszor csak akkor jutnak eszünkbe a vitaminok, amikor már legyengült a szervezetünk és elér bennünket valamilyen betegség.

 

2. Mozogjunk sokat

 

Köztudott, hogy a mozgásnak és a friss levegőnek is nagy szerepe van az immunrendszer erősítésében. Ezért érdemes minél több időt a szabadban tölteni és mozogni, főleg amíg ilyen jó idő van.

 

Remek alkalom ez arra is, hogy a család igazán minőségi időt tölthessen el együtt. Ha tehetjük, akkor menjünk gyalogosan az oviba vagy az iskolába, hazafelé átbeszélhetjük a nap eseményeit, amelyekre otthon már nem biztos hogy jutna időnk. Emellett beiktathatunk gyermekeink életébe rendszeres mozgást is. Pl. a Kids Club nyelviskolákban országszerte számos helyen indul Happy Jazz Gym foglalkozás, amelynek keretében a gyerkőcök az angolozás közben sokat mozognak, tornáznak. Így nem csak az angoljuk fejlődik, de fittek is lesznek és ezáltal a kis immunrendszerük is erősödik.

 

3. Öltözzünk rétegesen

 

Nagyon fontos, hogy rétegesen öltözzünk, hogy mindig az adott hőmérsékletnek megfelelő ruhát tudjunk viselni. A túl vékony vagy éppen nagyon meleg ruha egyaránt megfázáshoz vezethet. Lehet, hogy délután már sok ruhadarabot a kezünkben kell cipelni, de még mindig jobb, mint ha a nem megfelelő módon kiválasztott öltözékkel kitennénk szervezetünket a változékony időjárásnak.

 

Most pedig angolozzunk kicsit!

 

Minden gyermek szinte kivétel nélkül szeret színezni, vágni, ragasztani. „Színezzünk” gyümölcsöket mozaiktechnikával. Színes papírokat csíkokra vágunk, majd azon is vonalakat húzunk és megkérjük a gyermekünket, hogy a vonalak mentén vagdossa fel apró darabokra. Ezután pedig jöhet a gyümölcsök „kiszínezése” az apró papírdarabok különféle, előre megrajzolt gyümölcsformákra történő ragasztásával. Angolul megtanítjuk közben a gyümölcsök neveit és a színeket is. Többféle gyümölcsöt, zöldséget is előrajzolhatunk. A gyerek eleve élvezni fogja, mert vághat, sikerélménye lesz, szép alkotás születik, és közben a szókincsét is fejlesztjük!

 

Ha hasznosnak találtad a cikkünket, oszd meg, hogy mások is olvashassák!

 

A cikk szerzője: Grafné dr. Lábodi Vera

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.