cover_img

A sikeres franchise tulajdonosok 5 jellemzője

A sikeres franchise tulajdonosok 5 jellemzője


A munka és a magánélet közötti egyensúly fenntartása mindig nagy kihívást jelentett mind a munkavállaló, mind a munkaadó részéről. Nem véletlenül születtek olyan új üzleti formák, amelyek megfelelően reagálnak ezekre az igényekre és preferenciákra. A franchise partnerség számos előnyt kínál, és nem utolsó sorban hatalmas rugalmasságot.

Franchise partnerként lehetőséged nyílik arra, hogy végre a saját magad főnöke lehess, és vezethess egy sikeres vállalkozást. Tisztán megfogalmazott elveket követhetsz, amik már számtalanszor bizonyították sikerességüket, ugyanakkor tesztelheted a vezetésre és szervezésre vonatkozó képességeidet. Sőt, egy franchise partnerségi kapcsolat jóval kisebb kockázattal jár, mintha a semmiből hoznál létre egy új vállalkozást, hiszen támaszként ott van a bevált struktúra, a többi tag és a rengeteg tanácsadási lehetőség. Franchise partnerként egyénileg gyakorolhatod a vállalkozás vezetését, ugyanakkor csapatban is dolgozol a közös értékek megvalósítása érdekében.

Még mindig nem tudod, vajon neked való-e a franchise partnerség?

5 olyan tulajdonságot listázunk, amelyek a sikeres franchise partner ismérvei. Ha ezekben a jellemzőkben magadra ismersz, akkor a fenti kérdésre a válasz egyértelmű: a franchise a neked való üzleti modell és vállalkozási lehetőség!

1.      Alkalmazkodóképesség
Fontos, hogy a franchise-ban az átvevő követni tudja a meglévő rendszer elvárásait és előírásait, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy azonosulni tudjon az alap ötlettel. Természetesen a franchise is engedélyez bizonyos fokú kreativitást, viszont a partnernek elsősorban azokat a kéréseket és a márkát jellemző bevált szokásokat kell követnie, amelyek jellemzik az adott céget, hiszen így lesz megkülönböztethető más márkáktól.

2.      Vezetői hajlam
Mint minden vállalkozásban, a franchise tulajdonosnak is rendelkeznie kell vezetői hajlammal. A franchise típusától függően, sok dolgozóért fog felelni, ezért tudnia kell, hogyan kell bánni az emberekkel, a gyerekekkel és hogyan kell hatékony döntéseket hozni.

3.      Rugalmasság
Minden vállalkozás életében adódhatnak kihívások, amire gyorsan és megfontoltan kell reagálni. Bár az anyacég mindenben támogatja, a franchise partnerség alatt is felmerülhetnek kihívások, amelyeket a tulajdonosnak tudnia kell kezelni. Egy rugalmas franchise vezető elősegítheti a vállalkozás sikerességét és hosszú élettartamát.
 
4.      Lelkesedés
Ez az egyik fő erény, hiszen egy sikeres üzleti megállapodás csak akkor lehet működőképes, ha mind a franchise átadó és átvevő részéről maximális az elköteleződés. Éppen ezért, az ideális franchise partner lelkes és elkötelezett, ami motiválja őt a vállalkozást érintő kihívásokkal és kérdésekkel kapcsolatban.  

5.      Türelmesség
Nem szabad siettetni a folyamatokat, hiszen ugyanúgy, mint bármilyen vállalkozásnál, egy franchise együttműködésnél is szükség van türelemre és kitartásra. Annak ellenére, hogy egy franchise vállalkozás sokkal rövidebb idő alatt elindítható, és a rendszernek köszönhetően jól bevált taktikák képezik a sikeresség alapját, időre van szükség, amíg ezek beérnek.

Amennyiben magadra ismertél a jellemzők alapján, és már régóta tervezed, hogy kisgyerekek oktatásával foglalkozol, akkor jelentkezz franchise partnernek az LCF Kids Club-hoz!


Korábbi cikkünkben ITT olvashatsz a franchise partnerség előnyeiről, illetve  ITT elolvashatod, hogyan vélekedik egyik partnerünk a franchise együttműködésünkről a covid iddjén.
 

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.