cover_img

Gyermek nyelvoktatás, mint hobbi és hivatás

 Gyermek nyelvoktatás, mint hobbi és hivatás

Márk Sarolta vagyok – Kids Club klubvezető és függő.Márk Sarolta

Amúgy éppen olyan negyvenes, családos nő vagyok, mint sokan közülünk.

Egy nő, aki dolgozik egy munkahelyen, de közben érzi, hogy valami nem jó. Valami nincs a helyén. Aztán keres, keres, figyel, és egyszer csak rátalál arra az útra, ami az övé.

Véletlen egybeesések sorozatának köszönhetően kétnyelvűként nőttem fel. Azaz egyszerre két nyelvet sajátítottam el anyanyelvi szinten (magyar, finn) – és ez olyan óriási lökést jelentett, ami aztán életem számos lépését megalapozta.

… jaj, ugye nem ezt kell csinálom életem végéig…

Jöttek az iskolaévek. Sok tanulás. Sok nyelv – angol, orosz, német, latin, svéd. Érettségi, két diploma – egy tanári és egy közgazdasági. Munkalehetőségek, munkahelyek, család, gyerekek, karrierépítés. És aztán az egyre erősödő érzés, hogy jaj, ugye nem ezt kell csinálnom életem végéig.

 

Az út, amit kerestem

És akkor jött egy lehetőség, amelyre igent mondtunk a férjemmel. Ezzel kezdődött egy olyan szakasz, ami rávezetett arra az útra, amit kerestem. Angol-magyar, illetve német-magyar zenés, drámapedagógiai gyermekszínházi előadásokkal járjuk az országot. Ez egy egyedülálló, interaktív, élő-zenés beavatószínház, gitárral, fuvolával, sok-sok énekkel, humorral. Gondosan megkomponált műsorokkal esünk ámulatba nap, mint nap a közönséggel együtt.

2017. szeptemberében pedig csatlakoztam Vörösné Bélik Andreához, aki a Kids Club kozármislenyi és pécsi franchise partnere.  Andi évek óta szervezi és vezeti a foglalkozásokat és táborokat Kozármislenyben és a pécsi klub tanfolyamok vezetéséhez keresett nyelvtanárt, így lettem én klubvezető a pécsi Kids Clubban. 

És mi az, amit a legjobban szeretek?

A gyerekekkel énekelni, játszani, mókázni.

Mind eközben finoman terelgetve, nevelve őket. Megmutatni nekik, milyen gyorsan, észrevétlenül lehet megszeretni egy nyelvet. Anélkül hogy tudatában lenne a kisgyerek annak, hogy ő éppen tanul.

Mert én azt vallom, hogy a gyerekeknek a klub-foglalkozásokon nem a tanulás kell, hogy legyen az elsődleges céljuk. Érezzék jól magukat. Szeressenek jönni, együtt lenni, énekelni, játszani, rajzolni – bármit, amit ott, akkor csinálunk.

Az öröm, a jókedvű játék pedig meghozza aztán a nyelvtanulást is. Legfőbb célom, hogy örömtelivé tegyem az angol foglalkozásokat. Valóban vidám klub-foglalkozások legyenek az egyes alkalmak.

A sok mosoly, váratlan ölelés az igazi bizonyítéka annak, hogy jól működik, amit teszek.
Hát ezért vagyok én függő.

 

És miért a Kids Club?

• Mert egy országos rendszer részének lenni, angliai központtal, biztos hátteret jelent.

• Mert folyamatos a támogatás – a helyi franchise partner és az országos központ részéről is, mind a klubvezetőknek, mind a szülőknek, gyerekeknek.

• Mert odafigyel az egyéni adottságokra, sok féle tanfolyamot kínál a gyerekeknek, életkortól, tudásszinttől, bátorságtól függően.

• Mert tanárként rengeteg anyagot – cd-ket, online játékokat, óravázlatot és folyamatos továbbképzési lehetőséget biztosít.

• Mert egy támogató rendszer részeként, de mégis önálló lábon állhatsz, saját magad ura lehetsz, és hamar learathatod a munkád gyümölcsét.

• Mert a Kids Club csapatban mindenki ugyanazt a célt tűzte ki magának – hogy játékos, fesztelen, vidám körülmények között kedveltessük meg a gyerekekkel az idegen nyelvet – jelen esetben az angolt.

 

És Te a helyeden vagy?

Ha szívesen változtatnál vagy kipróbálnál valami újat, akkor csatlakozz Te is a Kids Clubhoz!

Cikk szerzője: Márk Sarolta

 

Angolt tanítanál?

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.