cover_img

Hóhahó, angolozni vígan jó

Hóhahó, angolozni vígan jó

Jobb előbb angolozni, mint az utolsó pillanatban

Nem titok, hogy a nyelvtudás a 21. században elengedhetetlen készség. Az élet minden területén szükség lehet rá, legyen az az egyetemi felvételi, munkakeresés vagy akár egy külföldi nyaralás. Ezért annál jobb, minél előbb kezdik meg a csemeték a tanulást és már gyermekkorban hozzá szoknak egy másik nyelv beszéléséhez. Ez nem csak az iskolában segít majd nekik, de motivációt is ad ahhoz, hogy megismerjenek egy másik kultúrát, eltérő szokásokat. Így a gyerekeknek sem kell érettségi előtt izgulniuk a nyelvvizsga hiánya miatt, már készen állnak a nagybetűs életre. De a nyelvtanulás több, mint szimpla szómagolás vagy nyelvtani rendszerek megértése. A nyelvtanulás szórakozás, játék, vidám időtöltés.

Hóhahó, angolozni vígan jó

Hogy miért érdemes az LCF Kids Clubnál angolozni a gyermekednek? 
Kézenfekvő, megtanul angolul. De nem csak ez miatt. Persze hatalmas előnnyel indul az életben egy idegennyelvtudással a birtokában, de ennél is többel gazdagodik.

Ti mit gondoltok erről?


A hangulat, a gyerek társaság, a mókás angol játékok, dalok nem csak egy idegen nyelvre tanítják meg, hanem a közösség formáló erejére, a barátságra, elfogadásra is. Az órák alatt nem katonásan sajátítják el a szavakat, mondatokat, hanem játszanak, mondókáznak, észrevétlenül, játékosan fejlődnek. Így nem csak egy nyelvvel lesznek gazdagabbak, hanem élményekkel, barátokkal is.

Megkérdeztünk pár kis tanoncot, hogy miért szeretnek hozzánk angolórára járni. Szívmelengető válaszok érkeztek tőlük:

  • Viktória (4 éves): Szeretem az angol táskámat, ami olyan, mint az iskolásoknak, így nagylánynak érzem magam tőle. Imádom a szép matricákat, amiket a könyvembe kapok óra végén és szeretem, hogy a tanár nénivel dalolunk, mókázunk. Jó itt lenni.
  • Benedek (5 éves): Egyszerűen szeretek itt lenni.
  • Vivien (5 éves): Azt szeretem az angol órákban, hogy dalolunk, mondókázunk együtt, a csapattársaimmal.
  • Lili (5 éves): Szeretem benne, hogy találkozhatok itt mindig a kis barátaimmal és együtt vagyunk. Sokat mosolygunk, játszunk.
  • Botond (9 éves): Az itteni társaságot, a közös tanulást, hogy együtt, közös, cinkos nyelvet beszélünk, mind-mind szeretem.
  • Emma (9 éves): Azt szeretem az angolban, hogy megértek dalokat, meséket egy idegen, nem saját nyelven is.
  • Mirella (9 éves): Jó elfoglaltság. Addig sem otthon unatkozom, hanem izgalmas dolgokat csinálunk a tanárral és az osztálytársaimmal angolon.

És mit gondol az, aki már kijárta a Kids Club tanfolyamot?

Viki (14 éves): Óvodás és kisiskolás koromban jártam a Kids Club foglalkozásaira. Ezek az órák segítettek abban, hogy már kiskoromban közösségbe szokjak, ezen felül nagyon sok motivációt kaptam az angol tanuláshoz.

Imádtam a különböző, kreatív játékokat, mint például a krokodilos játékot, ahol az oktató volt a krokodil és angolul mondott állításokat. Akire igaz volt az állítás az megmenekült a krokodil elől. Az ejtőernyő játék, amit az angol gyerekek is játszanak az iskolájukban, felejthetetlen számomra, nagyon élveztem.

Ejtőernyős játék a Kids Clubban
Ejtőernyős játék a Kids Clubban

Összesen három táborban vettem részt és mindegyiket nagyon szerettem. A táborokban rengeteg móka és kaland várt minden évben. Mindig más, új témája volt a táboroknak és így számtalan új kifejezést tanulhattunk évről évre. A különböző csoportokra bontás lehetővé tette és teszi, hogy mindenki a saját szintjén fejlődjön.

Szerintetek is érdemes korán elkezdeni a nyelvtanulást? Ha ti is hozzánk jártok, osszátok meg velünk, hogy miért szerettek nálunk tanulni!

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.