cover_img

Milyen egy igazi angol piknik? - letölthető pipálható listával

Milyen egy igazi angol piknik? - letölthető pipálható listával

Mindannyian jól ismerjük a piknikezést, és tudjuk milyen kellemes a szabadban ülve könnyed ételeket fogyasztani és társalogni a barátainkkal és családtagjainkkal. De vajon milyen egy igazi angol piknik és honnan ered ez a szokás? Ebből a bogcikkből kiderül! 

Honnan ered a piknik?

Maga a piknik szó francia múltra tekint vissza, ahol “pique-nique”-ként használták a kifejezést egy étteremben étkező társaságra, akik a magukkal hozott borukat fogyasztották el az étteremben. Emiatt alakult ki a piknik körüli szokás, mely úgy tartja, hogy mindenki hoz magával valami, amit közösen elfogyaszt majd a társaság. Ebből kiindulva a piknik erős társasági életet szimbolizáló tevékenység is egyben, hiszen a mindenki által közösen elkészített finomságok célja, hogy együtt, csoportként fogyasszák el őket. Éppen ezért egy igazi angol piknik alkalmával számos különbözőféle étel lehet jelen a sóstól az édesig minden formában. Mára egyre inkább kezd kiegészülni ez a régi szokás a grillezéssel, a szabadtéri sütögetéssel (BBQ=Barbeque). 

Az igazi angol piknik... 

A piknik gyakran társul kirándulással vagy városnézéssel, amelynek része a szabadtéri étkezés, akár pihenés gyanánt. Az igazi angol piknik mély hagyományokra és történelmi múltra tekint vissza, éppen ezért szokás mondani, hogy “festői tájon” a legjobb piknikezni. Számos festő örökítette meg ezt a szokást és megannyi költő foglalta bele műveibe a piknik szót és hangulatát. A leggyakoribb a parkokban történő piknikezés, de természetesen szokás vízparton is, amennyiben le tudunk teríteni a földre egy pokrócot és kényelmesen lehet étkezni rajta.

Londonban számos park biztosít lehetőséget a piknikezésre, és az emberek amikor tehetik, illetve ha az idő is engedi kiülnek egy parkba, fatatozgatnak és élvezik egymás társaságát. Többek között ellátogathatnak a Greenwich Parkba, A Hyde Parkba vagy a Kew Gardensbe. 

A piknikeket az angolok legtöbbször késő reggelre tervezik, ugyanakkor ebédet és vacsorát kiváltó étkezés is lehet egy tartalmas piknik.

A piknik kellékei 

Gyakori kellék a már korábban említett takaró, és a piknik kosár, amelybe bele lehet helyezni az elfogyasztani kívánt finomságokat anélkül, hogy összenyomódnának. Fiatal párok romantikus hangulatban, randevú gyanánt is piknikeznek, de nagyobb baráti társaságok és családok is összegyűlhetnek egy közös falatozásra. Sokszor kíséri ezt az alkalmat szabadtéri játék, például Wimbledon tenisz vagy más aktív társasági tevékenység. A kártyajátékok, az olvasás és a társasjátékozás is népszerű kísérője a piknikezésnek. A hagyományos piknik nem tartalmaz melegételeket, ezért gyakoriak a könnyedén elfogyasztható csemegék, mint a szendvicsek, gyümölcsök és a saláták. Italként egy üveg hűtött bort, pezsgőt, üdítőt vagy - a hagyományok kedvelőinek - teát szokás vinni. 

Az alábbi letölthető képen gyakorolhatjátok a piknikezéssel kapcsolatos leggyakoribb szavakat, és ki is pipálhatjátok, hogy melyek azok a tárgyak, amelyeket már összekészítettetek egy igazi angol piknikezéshez.


 

Nyelviskolánkban nagyon sok angolos rendezvényt szervezünk, nézzétek meg a legújabb programjainkat IDE kattintva.

 

 

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.