cover_img

Milyen előnyökben részesülhetnek a kétnyelvű gyermekek

Milyen előnyökben részesülhetnek a kétnyelvű gyermekek

Szupererő: a kétnyelvű gyermekek képességei

Talán Te is ismersz kétnyelvű gyerekeket, akik szüleikkel más nyelven beszélnek, mint közösségük többi tagjával. Gyakori jelenség ez manapság, hiszen a családok sokszor döntenek úgy, hogy egy másik országba költöznek, és ott nevelik fel gyermeküket. A költözésen kívül okot adhat a kétnyelvűségre az, ha a gyermek szülei más nemzetiségűek, más az anyanyelvük. Ilyenkor sok szülő dönthet úgy, hogy kétnyelvű gyermeket fog felnevelni, aki az anya és az apa anyanyelvén is folyékonyan beszélni fog már gyermekkorában.

Két nyelven beszélni ilyen fiatal korban nagy előnyökhöz juttathatja a gyermekeket. 
A kétnyelvű gyerekek olyan fontos képességeket fejleszthetnek ki már kiskorukban, melyekre egész életük során nagy szükségük lehet. 

A kétnyelvű gyerekek készségei fejlettebbek lehetnek, mint az egy nyelven beszélő társaiké. A kétnyelvűség erősebb agyműködéshez vezethet, hiszen több mindenre kell koncentrálnia a két idegennyelvet beszélő gyermekeknek, akár egyidőben is. Értelmeznek, fordítanak és folyékonyan beszélnek két nyelven, mely magasabb agyi működéshez, és a magasabb problémamegoldáshoz vezetheti őket.  

A két nyelv elsajátítása és anyanyelvi szinten beszélése a gyermekek számára egyfajta szupererő lehet. 

Szülők, pedagógusok és kívülállók is tudják, hogy számtalan gyermek küszködik a matekatikával és a számok világával. De nem a kétnyelvű gyerekek! 

Számos tanulmányban kutatták a kétnyelvű gyermekek, és erős matematikai képességeik közötti összefüggéseket. Kisgyermekek körében végzett kutatásból kiderült, hogy a kétnyelvű gyermekek jobban teljesítettek a matematikai feladatokban, mint az egy nyelven beszélő társaik. Szupererő, ugye?

Ha már a szupererőnél tartunk, meg kell említenünk a multitaskingot is. Bizony, a kétnyelvű gyermekek jobban tudnak egyszerre több feladatra, folyamatra fókuszálni, mint azok a gyermekek akik csak egy nyelven beszélnek. Ez annak köszönhető, hogy a mindennapjaik során akár több százszor is váltanak egyik nyelvről a másikra rövid idő alatt, szinte gondolkodás nélkül.

Mindezen hasznos képességet összegyúrva talán nem meglepő a következtetés: a kétnyelvűség növeli a munkalehetőségeket és a keresetet is.  A kutatások szerint, a kétnyelvű felnőttek átlagosan többet keresnek, mint az egy nyelven beszélő munkatársaik.

Az LCF Kids Clubs tanítói nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyermekek már fiatal korukban elsajátíthassanak egy idegennyelvet, és a jövőben kétnyelvű gyermekekké válhassanak. Ha még a gyermeked nem tapasztalta meg az igazi Kids Clubs élményt, nézd meg a tanfolyamainkat , ha már iskolánk tagjai, nézd meg legújabb programjainkat.
 

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.