cover_img

Valentin-nap - nem csak szerelmeseknek

Valentin-nap - nem csak szerelmeseknek

Ugyanakkor a Valentin-nap igen megosztó lehet, hiszen egyesek számára egy pozitív, várakozásokkal teli ünnepnap, másoknak viszont maga lehet a pokol. Akik nem élnek párkapcsolatban, kifejezetten magányosnak érezhetik magukat ezen a szerelmeseknek szóló ünnepnapon. Ugyanakkor a Valentin-nap nem csak a szerelmes pároknak szól! Ez a nap remek alkalom arra, hogy a család, a barátok és az osztálytársak felé is kifejezzük szeretetünket.

Hallottad már korábban a Galentine's Day kifejezést? A Galentin-nap hasonlít a Valentin-naphoz, viszont ezen a napon a lányok és nők ünneplik egymást. Ez a nap, pontosan a hivatalos Valentin-nap előtt egy nappal, azaz február 13-án tartandó. A nők ilyenkor általában éttermekbe, kávézókba mennek és egy boldog délutánt töltenek el egymás között, és néhány apró figyelmes ajándékkal és üdvözlőkártyákkal lepik meg egymást. 

Hogy még inkább bebizonyítsuk, a Valentin-nap nem csak szerelmespároknak szól, nézzük meg a finnek Valentin-napi hagyományait! 

A finnek remek példával szolgálnak a fent említettekre, ugyanis Finnországban a barátságot ünneplik Valentin-napon. Ezt jól mutatja a “ystävänpäivä” szavuk jelentése, mely lefordítva barátság napot jelent, nem a szerelmesek napját. ???? Ezen a különleges napon az emberek országszerte képeslapokat és kedves üzetetet küldenek barátaiknak és családjuknak. 

Érdekesség, hogy Finnországban Valentin-napkor a postaszolgálat hasonlóan leterhelt, mint Karácsonykor. 

A Valentin-napi vacsora és ebéd ugyanúgy jelen van a finneknél is, de az éttermekben a szerelmespárok helyett jó barátok és rokonok ülnek. Miért is ne? A szeretet nem csak a romantikus kapcsolatokban van jelen.  

Mi, a Kids Clubsnál igyekszünk követni a finnek példáját, ugyanis február 3. hetén, a Valentin-nap környékén Barátság hetet tartunk! Játékos és kreatívan ösztönző feladatokkal igyekszünk a gyermekekben tudatosítani a barátság rendívüliségét és szükségességét. A Kids Clubsnál a gyermekek a hozzájuk hasonló beállítottságú fiatal társaikkal szinte percek alatt megtalálják a közös hangot, így valódi barátságok születhetnek. Ezt követően az LCF Kids Clubsnál az elhivatott oktatóink egyik célja, hogy a gyermekek már ilyen fiatalon megtanulhassák a barátság jelentőségét és szerepét az életben. Habár a Valentin-nap és hete remek lehetőséget ad barátaink és szeretteink ünneplésére, ne feledjük, az év többi részén is figyelnünk kell rájuk.

További cikkeink a témában:

Valentin nap - minden amit az ünnepről tudni érdemes

5 gyerekekkel is könnyen elkészíthető Valentin napi ajándék
 

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.