cover_img

LCF Kids Clubs - Kecskemét - Kadafalva, Ballószög

cover
LCF Kids Clubs - Kecskemét - Kadafalva, Ballószög
Elérhetőség:
Telefonszám: +36-20/585-1997
6000, Kecskemét - Kadafalva, Ballószög

Kincsesné László Anita vagyok az LCF Kids Clubs londoni központú nemzetközi hálózat képviselője Kecskemét környékén.

2003-ban végeztem a Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán tanító- angol szakon. A diplomám megszerzése előtt és után is több ízben Amerikába utaztam, ahol kisgyermekekre vigyáztam. Eközben nemcsak világot láttam, hanem a nyelvtudásom és a beszédbátorságom fejlődött. Az angolt már 19 éve tanítom első osztálytól hatodik osztályig. Jelenleg egy kecskeméti angol-magyar két tanítási nyelvű általános iskolában dolgozok (Kecskeméti Református Általános Iskola), ahol az angolon kívül a testnevelést, rajzot és az éneket is a célnyelven tanítom.

Két gyermek édesanyja vagyok. Angol tanítóként tisztában voltam a korai nyelvoktatás előnyeivel. Többek között azzal, hogy a gyerekek életük első éveiben ösztönösen tanulnak nyelveket gátlások, szorongás és akcentus nélkül. Éppen ezért első szülött gyermekünkkel születésétől kezdve beszéltem, énekeltem, játszottam, meséket olvastam angolul és csak angol nyelvű programokat néztünk a tv-ben. Amit ekkor megtanult, az maradandó tudás lett. Csodálatos látni és hallani, hogy milyen természetesen érti meg az angolt és milyen szép a kiejtése. Pillanatok alatt megtanul mindent, hiszen azóta már azt is tudom, hogy:

A nyelvtanulás nemcsak egy idegen nyelvvel gazdagítja az embert, hanem fejleszti:

  • a logikus gondolkodás képességét
  • a kommunikációs figyelmet (a másikra való odafigyelés, empátiás készség)
  • az anyanyelvi kifejezőképességet, valamint a további nyelvek elsajátításának készségét is.

Munkám során kiemelkedő fontosságúnak tartom a játékos, stresszmentes nyelvtanítást, valamint, hogy megszerettessem a gyermekekkel az idegennyelvet.  Nagyon örülök, hogy együtt dolgozhatok a Kids Clubbal, hiszen az LCF Clubs elsődleges célkitűzése is az, hogy klubjaiban a tanulók a nyelvet vidáman az anyanyelvükhöz hasonló módon, játékosan, gyerekdalokkal, mozgással kiegészítve sajátítsák el. Észrevétlenül kezdjenek el kommunikálni egy másik nyelven és nyelvtudásukat felnőttként is magabiztosan tudják használni.

Az LCF Clubs egy nemzetközileg kipróbált és fejlesztett tananyagokkal rendelkező, klubjellegű nyelvtanfolyam, melyen keresztül ugyanúgy tanulhatnak a gyerekek Magyarországon, mint Brazíliában, Új-Zélandon, vagy Portugáliában. A klubfoglalkozások kiegészítőjeként a gyerekek otthon is elmélyíthetik tudásukat az Engilsh Zone interaktív online játéktár használatával.

A nyelvtanfolyamok  helyszínei és pontos időpontjai:

- Red course (5-7 éveseknek): hétfő 16:45-17:30

- Year 4. tanfolyam (10-12 éveseknek): hétfő 17:45-18:30- Kadafalva

- Green course ( 5-6): szerda 17:00-17:45 - Kadafalva

Nagy szeretettel várok minden óvodás és alsó tagozatos gyermeket az ősztől induló/folytatódó klubjainkban! Az első próbaórán a gyerekek ingyenesen vehetnek részt szüleikkel együtt!

Ha tetszik, legyél te is Kids Club-os!

Olvassa el Adatkezelési tájékoztatónk
alt-image
alt-image
Tanfolyamaink

Az óvodások Kids Club tanfolyama három részből áll és mindháromhoz külön tananyag tartozik. Az első bevezető kurzus az LCF Green Course, ahol a gyerekek William Csigával is megismerkednek, aki egészen az alsó tagozat végéig velük marad és segíti őket az angol nyelv elsajátításában.

Hogyan tanulnak a gyerekek a Kids Club ovis tanfolyamokon?

A 3-6 éves kicsik játszi könnyedséggel sajátítják el az angol nyelvet, hiszen még agyuk idegpályái épp kialakulóban vannak, így rendkívül rugalmasak, befogadóak és tanulékonyak.

Az életkori sajátosságaikhoz, érzelmi világukhoz, és teherbírásukhoz igazított Kids Club angol program anyanyelvi módszerekkel segíti a nyelv mélyülését.

  • Dalokon, mondókákon át, sok-sok képpel, mozgással és valós szituációkkal tanulják az angolt. Szinte észre sem veszik, hogy tanulnak, miközben a nyelv szavai, kiejtése tökéletesen rögzül.
  • A gyerekek már kicsi korban is képesek megkülönböztetni a nyelveket egymástól, így a szülőknek az az aggodalma, hogy csemetéjük majd keveri azokat, teljesen alaptalan.

 Ovisoknak októberben 30 órás a Green Course tanfolyam indult Kadafalván és Ballószögben, Orange Course pedig a Kecskeméti Református Általános Iskolában. a . Az óvodában a Green Course a gyerekek életkorától és tudás szintjétől függően az Orange vagy a Red course-al folytatható.

Tanfolyamok alsó tagozatos gyerekeknek:

1. A Kecskeméti Református Általános Iskolában októberben 30 órás Red Course tanfolyam indult:

A Red Course kifejezetten haladó tematikája a nagyobb gyerekek életkori sajátosságaira, érdeklődési körére épül. Ilyen például a barátkozás, a környezetünk, az intézmények ahová járunk, a különbségek város és falu között, de a környezetvédelemre is hangsúlyt fektetünk.

A Red Course a Kids Club Year 2 tanfolyammal folytatódik.

2. Kadafalván és Ballószögben októberben 30 órás Year 2 tanfolyam indult:

A kisiskolások négy részből álló tanfolyamának első, bevezető része a Year 2. Erre a tanfolyamunkra az angollal most ismerkedő gyerekek mellett azok is beiratkozhatnak, akik már az óvodában is tanultak angol nyelvet. Természetesen a jelentkezők számától függően,  lehetőség szerint külön kezdő és haladó csoportban, tudás szerinti bontásban tanítjuk őket.

A Kids Club iskolás tanfolyamok kiválóan kiegészítik az iskolai angol oktatást.Tapasztalataink szerint a foglalkozásainkra járó gyerekek az iskolai órákon is motiváltabbak és nagyobb kedvvel, lelkesedéssel tanulnak, ezáltal jobb eredményeket érnek el.

A The Kids Club Year 2 a kisiskolások első tanfolyamaként, élményszerű és nagyon kommunikatív. A foglalkozásokon elkezdjük bevezetni az egyszerűbb angol szavak írását – olvasását is, de csak nagyon finoman és óvatosan, hiszen a kisiskolás gyerekek első feladata az, hogy stabilan megtanuljanak a saját anyanyelvükön írni, csak ezt követhetik a komolyabb angol nyelvű írásos feladatok.

A játékos módszertan hozzásegíti a gyerekeket ahhoz, hogy ráleljenek saját inspirációjukra, felfedezzék kreativitásukat és képességeiket.

A tanfolyam, attól függően, hogy az iskolában is tanulják-e a gyerekek az angol nyelvet, a The Kids Club Year 3 vagy Year 4 tanfolyammal folytatódik.

 

Kapcsolatfelvétel - LCF Kids Clubs - Kecskemét - Kadafalva, Ballószög

Először is kérjük, töltsd ki adatlapunkat, hogy telefonon vagy e-mailben fel tudjuk veled venni a kapcsolatot.

Az adatlapon kiválaszthatod, hogy milyen témában érdeklődsz (pl. tábor, ingyenes próbaóra, rendezvények, stb.), és megírhatod üzenetedet.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.