default picture

10 inspiráló idézet nyelvtanulóknak

10 inspiráló idézet nyelvtanulóknak

Néha mindenkinek szüksége van egy kis motivációra. Legyen az akár egy olyan apróság, mint egy telefonhívás, vagy nagyobb volumenű feladatok, esetleg a hobbink művelése, akadnak olyan napok, amikor legszívesebben el sem hagynánk a pihe-puha ágyunkat. Ez természetes.

Így van ez a nyelvtanulással is. Biztosan veled is előfordul, hogy egyik nap úgy érzed nincs is annál felemelőbb dolog, mint leülni a nyelvkönyv fölé vagy bekapcsolni egy külföldi filmet és gyakorolni az idegennyelvet. Másnap pedig felé sem akarsz nézni és jobbnál jobb kifogásokkal állsz elő, hogy miért nem fogod aznap elővenni a tankönyvet.

De közben a tudatod legmélyén ott motoszkál az a kis idegesítő hang, ami nem hagyja, hogy nyugodtan elhanyagold a tanulást, hiszen tisztában vagy vele, hogy fontos lenne vele foglalkoznod. Ilyenkor pedig csak várod a motivációt, ami magától sajnos nem fog jönni. Ezekre az esetekre gyűjtöttünk össze neked 10 szuper idézetet a nyelvtanulásról, amik segítenek felébreszteni a motivációd és emlékeztetnek arra, hogy miért is vágtál bele ebbe a nagy feladatba és milyen fantasztikus eredményeket érhetsz majd el a tudásoddal.

Íme 10 inspiráló idézet nyelvtanulóknak:

 

10 inspiráló idézet nyelvtanulóknak

Idegen nyelvek ismeretével, bárhol otthon érezheted magad a világon. – Edmund de Waal

 

inspiráló idézet

Egy nyelvet megtanulni olyan, mintha egy másik ablakon keresztül szemlélnénk a világot.

 

A nyelvismeret ajtó a bölcsességhez.

A nyelvismeret ajtó a bölcsességhez. – Roger Bacon

 

idézet nyelvtanulóknak

Tanulj új idegennyelvet, hogy a világod megújuljon.

 

idézet

Az idegennyelv térkép egy másik ország kultúrájához. – Rita Mae Brown

 

nyelvtanulóknak

A nyelvtudás egy olyan kincs, ami követi a tulajdonosát mindenhová.

 

idézetek

Új életet élsz minden új nyelvért, amit beszélsz. Ha csak egy nyelvet beszélsz, egyszer élsz.

 

nyelvtanulóknak idézet
 

Ha egy emberhez olyan nyelven beszélsz, amelyet megért, az a fejéhez szól. Ha az anyanyelvén szólítod meg, az a szívéhez szól. – Nelson Mandela

 

inspiráló idézet nyelvtanulóknak

A nyelvem korlátai a világom korlátai. – Ludwig Wittgenstein

 

motiváló idézetek

Nem kell tanárokra hagyatkoznod. A tapasztalatod tanulóként megtanít mindenre, amire szükséged lehet.

Használd ezeket a kártyákat bármikor, amikor úgy érzed, hogy kéne egy kis motiváció a nyelvtanuláshoz. Akár ki is nyomtathatod őket és feltűzheted a faladra vagy emlékeztetőként rakd a munkafüzetedbe őket.

Melyik általunk választott idézet nyelvtanulóknak nyerte el legjobban a tetszésedet? Ha még több inspirációra lenne szükséged, látogass el Facebook oldalunkra, ahol naponta találsz a fentiekhez hasonló bejegyzéseket és hasznos cikkeket, információkat a nyelvtanulásról.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.