cover_img

A 10 leggyakoribb angol mozaikszó

A 10 leggyakoribb angol mozaikszó

A 10 leggyakoribb angol mozaikszó

Te is találkoztál már angol rövidítésekkel, de nem tudtad, hogy mit jelentenek?
Ebben a blogbejegyzésben megmutatjuk neked a 10 leggyakoribb angol mozaikszót az angol és magyar jelentésükkel együtt. Hasznos tudásra tehetsz szert, hiszen, ha elsajátítod ezeket, könnyedén beillesztheted a saját beszélgetéseid közé, és tesztelheted a tudásod bármikor, amikor felbukkannak.

Íme a 10 mozaikszóból álló listánk, amit a legjobb, ha még ma memorizálsz:

1.      ASAP – As Soon As Possible – Amilyen gyorsan csak lehet
 Leggyakoribb akkor, amikor valamire sürgősen szükségünk van, sietségben vagyunk, vagy nyomatékosítani akarjuk valaminek a sürgősségét.
 
2.      FYI – For Your Information – Ha tudni akarod
 Leggyakrabban akkor szokás használni, ha valami nem kulcsfontosságú tényezőt szeretnénk közölni, de úgy gondoljuk, hogy az az illetőnek hasznos lehet a birtokunkban lévő információ.
 
3.      TGIF – Thanks God It’s Friday – Hála Istennek, péntek van
Ahogyan a leírás is mutatja, pénteken szokták használni, amikor az emberek ki szeretnék kinyilvánítani örömüket azért, mert végre vége van a hétnek.
 
4.      LOL – Laughing Out Loud – Hangosan felnevetni
 Egy vicces témára adott reakciónál szokás használni, amikor a történet iránti tetszésünket akarjuk kifejezni, mondván, igen szórakoztató volt, megnevettetett.
 
5.      OMG – Oh My God – Te jó Isten
 Leginkább a meglepettséget lehet vele nyomatékosítani, a magyar nyelvben is gyakran használatos a megfelelője.
 
6.      DIY – Do It Yourself – Csináld magad
 Kézzel készült, otthoni praktikáknál használatos mozaikszó. Amennyiben egy otthoni díszt mi magunk is el tudunk készíteni kézzel, és néhány egyszerű hozzávalóval, használhatjuk rá a DIY mozaikszót.
 
7.      XOXO – Hugs and Kisses – Ölelés és csók
 Gyakori levelek és üzenetváltások elköszönésénél használatos betűkombináció.
 
8.      W8 – Wait – Várj
 A „W8” mozaikszót számos szövegkörnyezetben használhatjuk, épp úgy, mint ahogyan a magyar megfelelőjét is.
 
9.      OMW – On My Way – Úton vagyok
 Ez a mozaikszó a leggyakoribb, amikor találkozóra igyekszünk, és megkérdezi a barátunk, hogy merre járunk. Válaszként mondhatjuk, hogy „OMW”, vagyis már elindultam.
 
10.   THX – Thanks – Köszi
 Használhatjuk bármilyen helyzetben, amely során a köszönetünket szeretnénk nyilvánítani.

Előfordulásuk nagyon gyakori, például a chat-en történő beszélgetéseknél vagy baráti e-maileknél, de fiatalabbaknál élőbeszédben is használatosak. A beszélgetések akár szóban, akár írott formában lerövidülhetnek és sokkal célravezetőbbek lehetnek, ha alkalmazzuk ezeket az angol mozaikszavakat.   

Segítségükkel pár betűkombinációból is érthető lesz, hogy az üzenet küldője mit szeretne kifejezni. Sokszor ezek a kifejezések már a rövidített formájukban épültek be a köztudatba, és a köznyelvben szinte csak így hivatkoznak rájuk. Jellemző, hogy munkahelyeken, dolgozók közti e-mailezések alkalmával is gyakran használják ezeket az angol mozaikszavakat.

Bízunk benne, hogy hasznos tudásra tettél szert, és a gyakorlatban is alkalmazni tudod a mai cikkünkben olvasottakat. Ha szeretnéd a 14 év alattigyermekedet elvinni egy ingyenes próbaóránkra, ahol megannyi hasznos szót és kifejezést tanulhat játék közben, kattints IDE.
 

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.