default picture

Karácsony kiskamaszokkal

három egyszerű, de nagyszerű karácsonyi dísz

Karácsony kiskamaszokkal

Ahogyan korábban ígértem, beszámolok nektek az adventi hangolódásunkról a kiskamasz lányokkal.

Hétköznaponként tervezgetünk, és ha kell vásárolunk, de igyekszünk az itthon található anyagainkat is felhasználni, vagy gyűjteni ha lehet.

Az első filmünk…

Az első filmnézős estéről csak néhány tényt közölnék.

„Az első karácsonyunk” című filmet választotta Nóri.

Hannának sürgős olvasnivalója akadt, mert a könyvtári könyvet másnap vissza kellett vinnie…

Nórival és a párommal kitartottunk.

Majdnem idilli volt a hangulat, amikor nem elég hogy Nóri kolbászt kezdett majszolni, meghallottam a hátam mögül a szotyi reccsenését…

Na, gondoltam lehet az egy hónap nem lesz elég.

 

Díszek

A hétvégi kézműveskedés viszont annál jobban sikerült.

 

Hoztam nektek 2 egyszerű receptet és néhány képet kedvcsinálónak.

 

 

 

 

Almaszósz és fahéj díszek

Az elsőre nagyon kíváncsi voltam, mert csak 2 összetevője van: almaszósz és őrölt fahéj.

1 bögre almaszószhoz 1 bögre fahéj kell. (Tudom, tudom az sok tasak… Metróban és Goods Market boltokban is lehet kapni nagy kiszerelésben. Az almaszószt pedig hámozott almából botmixer segítségével állítottam elő, de Aldiban és Lidlben is lehet készen venni.)

Almaszósz és fahéj díszekÖsszegyúrjuk, 8-10 mm vékonyra nyújtjuk.

Vékonyabbra nem érdemes, mert akkor nagyon könnyen deformálódik.

A sütőben 50 fokon kopogósra szárítottam.

Kicsit sorjásak lettek, ezért késsel lekapirgáltuk őket, hogy szebbek legyenek.

Szerintem teljesen úgy néz ki, mintha süti lenne.

A lyukak túl picik lettek, azzal még fogunk szenvedni, mire mindre akasztó kerül.

A következő recept sem bonyolult.

 

Szódabikarbóna díszek

 

Szódabikarbóna díszek2 bögre szódabikarbóna

1 bögre kukoricakeményítő

1 bögre víz

Ha világos barnát szeretnétek, akkor ehhez is adhattok fahéjat, kakaót, vagy szegfűszeget.

 

Mi fahéjat használtunk az egyik adagnál, a másikat hófehérre hagytuk.

Csomómentesre keverjük és folyamatos keverés mellett elkezdjük főzni közepes lángon.

Lesznek pillanatok amikor megbánjátok, hogy hozzáfogtatok, de abszolút megéri.

Addig ne adjátok fel, amíg krumplipüré állagú nem lesz a masszátok.

Szedjétek ki egy kicsit hűlni és ha már tudtok bánni vele, nyújtsátok ki, de ezt sem érdemes nagyon vékonyra, mert akkor a száradásnál hullámosodni fog.

Csak a fehéreknél jutott eszünkbe, hogy lehetne nyomatot is tenni rá.

Azok nagyon tetszenek. Egy tuja ágat nyomtunk bele, amikor már kinyújtottuk.

És a lyukakat szívószállal készítettük. Ezt nagyon javaslom nektek is…

 

Fahéj fenyőfa

 

Végül készült még egy prototípus fahéj fenyőcske is. Szerintem aranyos lett. Egész fahéj rudakat vágtunk méretre és ragasztópisztollyal fenyő formájúra ragasztottuk.

Pici masnival és egy hungarocell golyóval díszítettük.

 

Karácsonyig még biztosan készítünk hasonló natúr díszeket.

Azon agyalok, hogyan tehetném vízállóvá őket, mert a lányok azt mondták ne vegyünk fát, hanem díszítsük fel az udvaron a fenyőfánkat. Sajnálják őket. (Igazából én is, de eddig miattuk volt fánk, igaz gyökeres, amit aztán hiába ültettünk ki…)

Fahéj fenyőfa

 

Ha van ötletetek, vagy javaslatotok, hogy miket készíthetnénk még esetleg ajándékba, írjátok meg kommentben és választunk belőle.

 

Tuti aprósüti recept is jöhet. SMILEY

Legközelebb azt is hozok nektek.

 

Annyit jegyeznék még meg a végén, hogy ez a hétköznapi „majd én lelassítok” dolog nem könnyű, de a lányok egyre többet segítenek. :)

 

Cikk szerzője: Szomor Márta

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.