cover_img

LCF Kids Clubs - Győr

cover
LCF Kids Clubs - Győr
Elérhetőség:
Telefonszám: +36-70/249-3092
Győr

Rigóné Szabó Ági vagyok, az LCF Clubs Hungary (angol gyermek nyelvtanfolyam) képviselője Győr városában. 18 éve dolgozom angol szakos tanítóként egy helyi általános iskolában.

Győrött élek férjemmel és 2 gyermekemmel.

A Kids Club országos hálózatához 2014-ben csatlakoztam.

Pedagógusként kerestem annak a lehetőségét, hogyan tehetném a nyelvtanulást élményszerűvé, s hogyan érhetném el, hogy a gyerekek játszva tanuljanak, mosolyogjanak, ha az angolra gondolnak és a nyelvtudásuk is gyarapodjon, élővé váljon.

Így találtam rá a KIDS CLUB módszerére, mely beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

A gyerkőcök minden foglalkozásról boldogan, sikerélményektől gazdagon, angol/német tudásukra büszkén távoznak.

A módszer sikere a sok-sok játékban, dalban rejlik és a pozitív megerősítésen, dicséreten alapszik, hiszen ez elengedhetetlen feltétele minden tanulási folyamatnak, így a nyelvelsajátításnak is.

Kisebbik gyermekem 2016. januárjában született, s már most beépítjük az angol nyelvet mindennapjainkba. Mondókázunk, ölbéli játékokat játszunk, angol gyermekdalokat énekelünk.

A gyermekek nagyon fogékonyak, rengeteg információt el tudnak raktározni. Ezért fontos, hogy a szülők már korai életszakaszban gondoljanak gyermekük jövőjére; a nyelvtanulással pedig több területen megalapozhatják azt.

A módszer során alkalmazott dalok, mondókák, mozgásos játékok például pozitívan hatnak a gyerekek koncentrációs képességeire,logikai gondolkodásra, finom-motorikus mozgásra, fejleszti a szociális beilleszkedést, segít felkészülni az iskolás évekre.

Az angol/német nyelvi klubok igazi kis közösségekké alakulnak a beszédcentrikus, játékos, mozgásos foglalkozások során. Ezt szem előtt tartva szervezek családi rendezvényeket halloween alkalmával és karácsonykor, melyekbe észrevétlenül belecsempészem az országismereti tudnivalókat.

Nyáron napközis táborokat tartok óvodások, kisiskolások és tizenévesek számára.

Szeretettel várom az Ön gyermekét is klubtagjaink közé!

Olvassa el Adatkezelési tájékoztatónk
alt-image
alt-image
alt-image
Tanfolyamaink

Klubjainkba 6 hónapos kortól 14 éves korig minden érdeklődőt várunk. A ’Baby’ és ’Jazz Mataz’ foglalkozásokon a gyermekek szüleikkel együtt vesznek részt. A ’Green’, ’Orange’, ’Red’ kurzusokra óvodásokat várunk tudásszintjüknek megfelelően.  Iskolások számára a ’Year 2’ és ’Year 3’ kurzusokat ajánlom.

Tanáraink
Káldyné Szabó Eszter
Káldyné Szabó Eszter

Miért szeretek Kids club módszerrel dolgozni?

Saját és kamaszkorú gyermekem iskolai tanulmányait megélve tudom, hogy a gyerekek egyre nagyobb kihívásokkal szembesülnek már az óvodában is. Nagy az iskolai terhelés, a gyermekek teljesítményével szemben támasztott -sokszor irreális- elvárás, a versenyhelyzet. Azonban ha már pici gyerekkortól meg lehet alapozni, meg lehet támogatni készségeiket – mint a nyelvtudást – akkor érdemes azt minél korábban elkezdeni.

Gyerekkorban a nyelvtanulás még könnyedén, játékosan megy, épp úgy, mint ahogyan anyanyelvét tanulja meg a kisgyermek, hiszen megfelelési kényszer nélkül, örömmel és természetesen történik a nyelvelsajátítás, így tartós, jól használható és sokszínű szókincsre tesznek szert a gyermekek.

Sok-sok játék, vers, mondóka, szerepjáték, szituáció, ének és zene adják a nyelvtanítás/nyelvtanulás egyedi módszerét, a gyerekek természetes életkori sajátosságaihoz, mozgásigényéhez és terhelhetőségéhez igazított vidám program során a kicsik játszva sajátítják el a nyelvet, és ismerik meg az idegen ország kultúráját.

Számomra a Kids Club nagyon lényeges eleme, eszköze, a pozitív megerősítés, amely a hagyományos oktatási rendszer által ritkán alkalmazott módszer, de a Kids Club foglakozásaimon szerzett tapasztalatim alapján tudom, hogy kulcsfontosságú, mert a pozitív megerősítés mélyíti el, teszi sikerélménnyé a nyelvtanulást, lelkessé gyermeket, szülőt és oktatót egyaránt.

Rumi Alexandra
Rumi Alexandra

Rumi Alexandrának hívnak, szociálpedagógusként végeztem a Nyugat-magyarországi Egyetemen, Győrben.

A Kids Club-bal 2014-ben ismerkedtem meg, és rögtön magával ragadott a módszer. Egyrészt nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, másrészt nagyon szeretem a nyelveket is, így öröm “tanítani”. De tulajdonképpen csak játékról van szó, amely alatt a gyerekek látens módon játszva sajátítják el az adott nyelvet.

Fontosnak tartom, hogy a gyerekek már egészen kicsi koruktól kezdve megismerkedjenek idegen nyelvekkel, kultúrákkal, s ebben a szenzitív korszakukban érzékenyítsük őket a nyelvtanulásra. Azért szeretem ezeket a foglalkozásokat, mert a gyerekek a nyelv mellett egyéb készségeket is megtanulnak (figyelmet, koncentrációt stb.), amire a kis csoportok nagyobb lehetőséget adnak.

Továbbá a kis létszámú csoportokban lehetőségem nyílik differenciált oktatásra, egyéni fejlesztésre is, így sokkal több odafigyelést, törődést kaphat egy-egy gyermek, mint az iskolában. És mivel a szóbeli kommunikációra építünk, megtanulják helyesen kiejteni a szavakat, és egyre bátrabban és bátrabban fogják tudni használni a nyelvet. A dalok, mondókák és a tanár beszédének segítségével pedig nem tudatosan, de a nyelvtani alapszabályokkal (pl. szórend) is megismerkednek.

A szülőktől való pozitív visszajelzések pedig tovább motiválnak és erősítenek abban, hogy a továbbiakban is lelkesen és nagy odaadással tudjam megszerettetni az angolt és a németet a gyerekekkel.

Szülői vélemény

Kedves Ági!
Nagyon szépen köszönjük az éves munkádat! Számomra döbbenetes, ahogy ezek a 3-4 éves gyerekek részt vesznek az órákon. Nemcsak vissza ismétlik, amit hallanak, de gyönyörűen, értelemszerűen válaszolnak a feltett kérdésekre. Az órák játékosak, szemléletesek, élményalapúak, gyerekközpontúak. Te pedig kiválóan megtalálod a hangot a gyerekekkel.

Hergenrőder-Kovács Réka

Szülői vélemény

A kislányom már 3 éve jár a klub által szervezett tanfolyamokra. Úgy vélem, hogy éppen a legjobb időpontban kapcsolódott a programba, mivel életkorából adódóan - 5 évesen - nem jelentett neki nehézséget angolul is elsajátítani az élet apró dolgait. Nagyon jónak tartom, hogy a gyerekek kis csoportban vannak, hasonló korosztályúak, hasonló érdeklődési körrel, ami a tanár dolgát is megkönnyíti. Szintén nagyon hasznos maga tanítási módszertan: sokkal fogékonyabbak a gyerekek a játékokon keresztül való ismeretszerzésre, és szerencsére az órákon mozogni is tudnak. Mindezek mellett szakmailag és emberileg is egy kivételes pedagógusunk tanítja a gyerkőcöket. Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a módszert, aki gyermekének barátságos, gyermekközpontú angol nyelv oktatási lehetőséget keres.

Ábrahám Éva

Szülői vélemény

Nagyon szeretem az angol órákat és a táborokat. Főleg azért, mert majd szeretnék kimenni külföldre. A legtöbb focsita is angolul beszél(pl.: Christiano Ronaldo, Messi).
Az angol órák játékosak és az idő olyan gyorsan telik, hogy a 45 percből csak 10 percet érzek. Úgyhogy mindenkinek ajánlom.

Kolonics Zoltán
9 éves

Táborainkról mondták...

Nagyon tetszik a tábor.A suliban most fogom elkezdeni az angolt és nagyon sok mindent tanultam a hét folyamán. Énekelve, játékosan tanulunk. Most, hogy eljöttem ide, jobb lesz a kiejtésem. Ági néni, Szandi néni és Adri néni nagyon kedvesek. Mindenkinek ajánlom a Kids Clubot.

Kandó Szofi
10 éves

Szülői vélemény

Szeretem a tanár nénit, jó játékokat játszunk óra előtt a barátaimmal és az órán is. Sok gyereket megismertem és barátokat találtam.Tetszik az angol nyelv.
Több éve ide járok és a klubrendezvények tetszenek a legjobban, de az órákat is szeretem. Minden évben egyre jobb! Szeretem a F1-et, ott angolul beszélnek, így később érték majd mindent, amiről a kedvenc versenyzőm beszél.

Gulyás-Szabó Áron
10 éves

Kapcsolatfelvétel - LCF Kids Clubs - Győr

Először is kérjük, töltsd ki adatlapunkat, hogy telefonon vagy e-mailben fel tudjuk veled venni a kapcsolatot.

Az adatlapon kiválaszthatod, hogy milyen témában érdeklődsz (pl. tábor, ingyenes próbaóra, rendezvények, stb.), és megírhatod üzenetedet.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.