cover_img

Szülői vélemények a 3. kerületi Kids Club napköziről a Bárczi Géza Általános Iskolában

Szülői vélemények a 3. kerületi Kids Club napköziről a Bárczi Géza Általános Iskolában

A 2024/2025-ös tanévben is indul Kids Club napközis osztály a Bárczi Géza Általános Iskolában! A Kids Club napközi program keretén belül a gyerekek heti 6 (havonta átlagosan 23-25) angol nyelvű foglalkozáson vehetnek részt.

A Kids Club napközi program a Bárczi Géza Általános Iskolában már két éve működik az LCF Kids Club Budapest III. Nyelviskola szervezésében. A nyelviskola vezetői Barta Zoltán és Barta-Farkas Jázmin több évig éltek Angliában, ahol saját maguk is megtapasztalhatták milyen külföldön élni, és angolul beszélni a hétköznapok során a legegyszerűbb és a legbonyolultabb helyzetekben is. Éppen ezért, kritikus gondolkodásuk és tapasztalataik, ötvözve a Kids Club módszertanával, valamint oktatói hátterükkel, tökéletes környezetet teremt a gyerekeknek arra, hogy olyanoktól tanuljanak, akik valóban tudják: egy idegennyelv elsajátítása kulcsfontosságú lehet későbbi életük során.

Az alábbiakban összegyűjtöttük a szülők véleményét a Bárczi Géza Általános Iskolában tartott Kids Club napközis osztályról. Olvasd el őket, hogy első kézből értesülhess a szülők személyes véleményéről!

Így vélekedett az általános iskola egyik tanítója az LCF Kids Club foglalkozásairól:

  • Deák Tímea tanító (1.a) Bárczi Géza Általános Iskola

"Elsős tanító néniként ismerkedem az LCF Kids Clubs játékos, beszédközpontú angol nyelvi képzésével. Pedagógusaik gyermekcentrikusak, végtelenül türelmesek és kedvesek. Nagy szaktudással, színes módszertani kultúrával segítik a tanulókat a nyelv elsajátításában. A színes programok, játékos foglalkozások során a gyerekek nem érzik tehernek a tanulást, nem meríti ki őket. Néhány hónap telt csak el a tanévkezdés óta, de látható a fejlődés. Sokszor matek és magyar órán is hallom az "It's easy!" örömteli felkiáltást, de több kontextusban is bátran használják a nyelvi foglalkozásokon megszerzett tudásukat. 21 éves pályafutásom során nem találkoztam még ilyen hatékony nyelvelsajátítási képzéssel, bátor szívvel ajánlom minden szülő számára!"

Rengeteg visszajelzést kaptunk a szülőktől is. Közülük többen azt emelték ki, hogy a gyerekeik vígan és bátran használják otthon az angol nyelvet, mely jól reprezentálja azt, hogy mennyit fejlődtek rövid idő alatt. A szülők a 3. kerületi Kids Club napköziről írt véleményükben külön köszönetet nyilvánítottak oktatóink szülőbarát hozzáállásáért is.

  • Vető Noémi (szülő) – Boros Noémi 2.a

“Lelkiismeretes, szorgalmas, mosolygós, profi csapat vagytok! Nálatok vidám, kreatív, tartalmas órákon vehetnek részt a gyerekek, ahol játékként élik meg a tanulást. Nonó szívesen és minden nap beszél itthon angolul! Különösen jólesik a lelkünknek szülőként, hogy amiben csak lehet részt vesztek a gyerekekkel, ott vagytok tanítási órákon kívül is, kiránduláson, ünnepeken, iskolai rendezvényeken. A kommunikáció a szülők felé és a biztonság is mindig elsődleges szempont nálatok, igazán gyerek és szülőbarát a hozzáállásotok mindenhez! Nagyon szeretjük a táborokat, programokat amiket szerveztek, ezzel igazi közösséget kovácsolva a gyerekekkel!”

  • Máté László (szülő) – Máté Mihály 2.a

“A kisfiam másodikos, így már több mint egy éve jár a Kids Club angol óráira, ami választható volt és a legjobb döntésnek bizonyult. A - mint nemrég megtudtam - családi vállalkozásként működő iskola valóban nagyon családias: a tanárok mindig mosolygósak, kedvesek - még a szülőkkel is :) -  mindig van türelmük az extra kérdésekhez. A fiam amikor haza jön, gyakran énekli, dünnyögi, kántálja az órán hallott szövegeket angolul, fel sem merül benne, hogy ez tananyag, hiszen nem csak, hogy házi feladatot se kapnak soha, de az órán is játékosan: éneklés, fogócska közben, szinte észrevétlenül tanulják az anyagot és ezért mindig örömmel telik az angol óra, jobban élvezik a gyerekek, mint a napközis szabadfoglalkozást. Mindenki tudja a gyerekekről, hogy ebben a korban olyan az agyuk, mint a szivacs és így, hogy nekik az angoltanulás egy önfeledt móka csupán, biztos vagyok benne, hogy pár éven belül anyanyelvi szinten fognak angolul beszélni és írni!”

  • Boros Noémi szülei – jelenleg 2.a

“A ti munkátokra pedig egyszerűen nem is találok szavakat! Ez az angol oktatás minden képzeletünket felülmúlta! Köszönjük nektek ezt a hihetetlen lelkiismeretességet, ezt a profizmust és a sok pluszt, amit beletesztek a vállalt 'kötelezőkön' túl is! A gyerekek angol iránti érdeklődésén és tudásán is látszik milyen csodát műveltek nap, mint nap!”

Bizonyára sok szülőben felmerülhet, hogy nem terhelik-e le túlságosan a gyereket azzal, ha még a 3. kerületi Kids Club napközibe is beíratják. Erről írtak véleményt Martin és Edina szülei.

  • Sárvári Anna (szülő) – Matusek Martin 1.a

“Profi szervezés, kiváló pedagógiai irány, szívvel lélekkel! Hatékonyan és játékosan! Bennünket óva intettek attól, hogy "túlterheljük" Martint az első osztályban, azt mondták, lehet, hogy sok lesz Neki a délelőttök után, hogy délután is koncentrálnia kell. De ő az első nyílt naptól kezdve, mikor megismerte Jázmint, angolozni akart, így Kids Clubbos lett. Remek döntés volt! Nemhogy fárasztaná, feltölti Őt és leköti egyszerre! A Kids Clubbal az angol nem még egy tantárgy, hanem az, ami, egy másik nyelv, amin kommunikálva töltik a délutánok egy részét a gyerekek, használják és megszeretik, így szerintem olyan alapot és hozzáállást kapnak a mai világban elengedhetetlen angol nyelvhez, amire könnyen építhetnek majd bármilyen szintű nyelvtudást, de akár egy másik nyelvet is! Köszönjük ezt a lehetőséget.”

  • Kanizsai-Nagy Tünde (szülő) – Kanizsai-Nagy Edina 1.b

“Kissé aggódva irattam be elsős kislányom angol napközibe szeptemberben. Tartottam tőle, hogy sok lesz neki, hogy délután is órái legyenek, mert az oviból mindig elhoztam ebéd után. De annyira szereti, egyáltalán nem bántuk meg. Már ügyesen számol, sok szót, rövid mondatokat tud, és angol dalocskákkal is szórakoztat otthon.”

Néhányan a Kids Club játékos angol nyelvtanulási módszer előnyeiről írtak pár sort.

  • Nagy Helga (szülő) – Nanava Dániel 1.a

"A Kids Club napközi minden nap fénypontja. Bármilyen nehézségekkel kellett is aznap megküzdenie a kisfiamnak, a délutáni angolról mindig vidáman, ragyogó arccal érkezik. A tanárnénik mindenkivel megtalálják a közös hangot: a félénkebbet bátorítják, a csintalanabbat szeretetteljes szigorral terelgetik, a végén mindig mindenki boldog, a nyelvtudásuk pedig napról napra fejlődik úgy, hogy ők maguk ezt észre sem veszik.  Zseniális közösség!"

  • Farkas Emese (szülő) – Muravölgyi Donát jelenleg 2.a

“Számunkra nagyon fontos volt, hogy kisfiúnk már az első osztálytól megismerkedjen az angol nyelvvel. Végül a Bárczi Iskola és az itt indított Kids Club napközi mellett döntöttünk, amit egy percig sem bántunk meg. A gyerekek játékos formában, vidáman tanulják a nyelvet, szinte észrevétlenül ragad rájuk. Nekünk a legjobb visszajelzés az volt, amikor már a harmadik héten boldogan, angolul énekelve jött ki gyermekünk az iskolából.
Köszönet az angol oktatóknak és külön köszönet a tanító néni párosnak is, hogy a gyerekek ilyen környezetben, stresszmentesen, átmenetet biztosítva az óvoda és az iskola között kezdhették meg az első osztályt.”

  • Anna és Soma - 2.a osztályos szülők

“Egy év alatt rengeteget fejlődött a fiunk szókincse, és minket is gyakran kérdezget az órákon hallott témákban angolul. Teljesen más ez az élmény alapú nyelvoktatás, mint ami a mi időnkben volt, úgy látom ez nem megterhelő a gyerekeknek, és nem is tekintik (még) tanulásnak. Amire még nagyon büszkék vagyunk, hogy váratlan szituációkban is mer angolul megszólalni. Például tavaly decemberben, mindössze 4 hónap angol tanulás után a 7,5 évesünk a Margit-szigeten válaszolt pár szóval angolul egy külföldi kérdésére, ami szerintünk mutatja, mennyire magabiztosan használja a nyelvet ilyen rövid idő alatt is. Nagyon hálásak vagyunk a lehetőségért, és reméljük, hogy ezzel sikerül megalapozni az életre szóló kapcsolatát az angol nyelvvel.”

A következő véleményekkel azok a szülők azonosulhatnak, akik nem, vagy csak alapszinten beszélnek angolul, hiszen ilyenkor gyakori, hogy kialakul bennük egyfajta félelem miszerint gyermekük esetleg hátránnyal indul majd a többiekhez képest. A következők erre cáfolnak rá.

  • Fekécs Gyöngyi (szülő) – Pálfalvi Léna jelenleg 2.a

“Léna egy másik osztályban kezdte volna az iskolai tanulmányait, de még időben sikerült átíratni a Kids Club-os osztályba, ami a lehető legjobb döntésünknek bizonyult. Léna kedvenc tantárgya az angol, nagyon szereti az órákat, aktívan gyűjti a matricákat és a zuhany alatt vidáman énekli az órán tanult mondókákat. Ha talál egy csigát a földön, azonnal megkapja a William csiga nevet:)
A családunk messzebb él, de ha találkozunk, büszkén meséli a mamának, hogy már mennyi mindent tud angolul. Mi, a szülők alapfokon tudunk angolul, nem használjuk a mindennapokban, ezért volt bennem egy kis félelem, hogy hátrányban lesz azokhoz képest, ahol a családban gyakrabban használják a nyelvet. Szerencsére ilyenről szó sincs :)”

  • Salgó Mónika (szülő) – Kovács Márk jelenleg 2.a

“Nekem az első, ami eszembe jut az angolról, hogy az élvezetes tanulás már az első hónap után látványos fejlődéssel párosul. Ezt Márknál már szeptember végén, hogy otthon maradt betegség miatt tapasztaltam. Az online felületet, akkor kezdtük használni, és nagyon ügyes volt a szavak kiejtéseben, most meg egyre több dolgot mond otthon amit tud angolul. Pl.: testrészek és ruhák. Nekünk semmilyen alap nem volt iskola előtt.”

Látogass el honlapunkra és ismerkedj meg jobban a 3. kerületi Kids Club napközivel a Bárczi Géza Általános Iskolában! 

Hallottál már a Kids Club módszerről?

A Kids Club módszer célja, hogy játékos, mozgásos és zenés feladatokon keresztül segítse hozzá a gyerekeket a nyelvelsajátításhoz, már akár 6 hónapos kortól kezdve. Ennek köszönhetően a gyerekek úgy tanulhatják meg a témaspecifikus, életkoruknak megfelelő szavakat, kifejezéseket és dalokat, hogy szinte észre sem veszik. Ez nemcsak az angol nyelvet szerettetheti meg velük, hanem magát az iskolát és a tanulást is a sok pozitív élmény, és a remek hangulat miatt.

 

Süti beállítások
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.